Metrovalencia ofereix un servei especial per la Marató València 2023

Metrovalencia amplia serveis per a facilitar desplaçaments en la Marató València Trinidad Alfonso

Guardar

Un comboi de Metrovalencia en la Línia 10
Un comboi de Metrovalencia en la Línia 10

La 43a edició de la Marató València Trinidad Alfonso es veurà acompanyada aquest diumenge 3 de desembre d'un desplegament especial del servei de Metrovalencia. Gràcies a l'aposta de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), es garantirà una mobilitat fluida tant per als participants com per al públic que assistisca a l'esdeveniment, que té lloc en la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Metrovalencia ha dissenyat serveis especials tant per a les línies de metro com per a les de tramvia durant les primeres hores del diumenge. La iniciativa cerca facilitar l'accés i la mobilitat en una prova que ha aconseguit la seua 43a edició i que atrau milers d'aficionats als carrers de València.

Com a part del seu suport a la marató, Metrovalencia ofereix desplaçaments gratuïts als 33.000 corredors que participen en l'esdeveniment. Juntament amb la motxilla del corredor, s'ha proporcionat un títol de quatre viatges vàlid de l'1 al 4 de desembre per a la zona ABC, que cobreix València i la seua àrea metropolitana, incloent-hi l'aeroport. A més, s'oferiran plans de la xarxa de Metrovalencia.

Servei de tramvia per la Marató

La Línia 10 (Alacant-Natzaret) experimentarà diferents freqüències en funció de la franja horària a causa de la celebració de la marató. Entre les estacions d'Alacant i Amado Granell-Montolivet, es programaran tramvies cada deu minuts de 6.00 a 6.30 hores, cada cinc minuts de 6.30 a 9.00 hores i novament cada deu minuts de 9.00 a 10.50 hores. Després de les 10.00 hores, els recorreguts seran complets fins a Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

Des de les 10.50 fins a les 14.20 hores, els tramvies passaran cada 5 minuts entre Alacant i Ciutat Arts i Ciències-Justícia. S'aconsella l'estació d'Amado Granell-Montolivet per a acudir a la carrera i les d'Amado Granell-Montolivet, Quatre Carreres i Ciutat Arts i Ciències-Justícia per al retorn.

La Línia 4 experimentarà corts de circulació entre Pont d'Assot-Doctor Lluch de 8.15 a 11.30 hores a causa del pas de la marató, operant només entre Mas del Rosari-Vicente Andrés Estellés i Pont de Fusta en eixe període. A partir de les 11.30 hores, es reprendrà el servei complet en la Línia 4.

La Línia 6 circularà entre Tossal del Rei i Doctor Lluch, i la Línia 8 no començarà a operar fins a les 12.15 hores, quan es restablirà el servei complet en totes les línies.

Servei de metro per la Marató

Les línies de metro també oferiran serveis especials per a facilitar els desplaçaments durant el matí. En la Línia 7 (Marítim-Torrent Avinguda), hi haurà trens especials des de Torrent Avinguda cada 20 minuts des de les 6.00 fins a les 9.40 hores.

En la Línia 5 (Marítim-Aeroport), quatre trens especials s'intercalaran entre els regulars per a aconseguir una freqüència de 20 minuts des de les 6.40 hores. La Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) oferirà tres trens especials més els regulars amb una freqüència de 20 minuts entre les 6.27 i les 7.40 hores.

En la Línia 1 (Bétera-Castelló), un tren partirà des de Seminari a les 7.25 hores, i en la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), un comboi el farà des de Paterna a les 6.52 hores. A més, hi haurà serveis regulars per a cobrir els trajectes corresponents. La iniciativa cerca garantir una mobilitat eficient per a tots els participants i espectadors de la Marató València Trinidad Alfonso.

Arxivat a:

Destacats