Metrovalencia, EMT i Renfe reforcen els seus serveis durant la setmana de Falles

Els actes fallers comencen hui 1 de setembre i s'estendran fins al dia 5 a la ciutat de València

Guardar

fallas metrovalencia
fallas metrovalencia
La crisi sanitària causada per la pandèmia de la covid va impedir el març de 2020, i també un any després en 2021, que els monuments i els actes fallers isqueren als carrers de València. No obstant això, València donarà la benvinguda a aquest mes de setembre amb els ninots als carrers i amb activitats programades per a celebrar unes falles tan atípiques com esperades.Així i tot, aquestes festes estaran marcades per fortes mesures restrictives per a evitar al màxim el risc de contagi i l'expansió del virus. Per això, els actes fallers com l'Ofrena, els castells o les Mascletàs, se celebraran baix estrictes protocols de seguretat.D'aquesta manera, per a assegurar la mobilitat i facilitar l'arribada a la ciutat de València, Metrovalencia, l'EMT i Renfe han planificat reforçar els seus serveis de transport des del dia 1 fins el 5 de setembre.

Metrovalencia

En el cas de Metrovalencia, els reforços en les línies 1, 2 i 3 seran durant el cap de setmana del 4 al 5 de setembre i únicament pel dia, ja que el toc de queda d'1 a 6 del matí segueix en vigor 68 municipis, inclosa la ciutat de València.Així, el dissabte dia 4, s'augmentarà el nombre de trens de 10 a 22 hores en la línia 2 fins a Paterna i Torrent Avinguda; mentre que en la línia 3 amb destinació Rafelbunyol augmentarà la freqüència entre les 11 i les 22 hores. No obstant això, en la línia 1 no augmentarà el nombre de trens a causa de les obres de soterrament en l'estació d'Entroncament.El diumenge dia 5, també hi haurà reforços de 10 a 22 hores en la línia 1 fins a Picassent i en la línia 2 fins a Paterna i Torrent Avinguda. D'altra banda, d'11 a 22 hores s'incrementaran els trens de la línia 3 fins a Rafelbunyol.A més, FGV també ha contractat més personal, un total de 65 persones, que, entre l'1 i el 5 de setembre, s'encarregaran d'informar els viatgers i viatgeres en les estacions de la xarxa de Metrovalencia.

EMT

Així mateix, el servei d'autobusos de l'EMT també incrementarà les eixides d'autobusos per a adaptar-se als actes fallers.D'aquesta manera, hi hauran dues zones on es faran parades provisionals. La primera d'elles a l'entorn de la plaça d'Espanya; i la segona, en l'intercambiador Tetuán – Porta de la Mar, excepte els dies que se celebre l'Ofrena, ja que la circulació estarà limitada entre els ponts del reial i de l'Exposició.Per les restriccions al trànsit en el centre de la ciutat des del 2 de setembre i fins a la nit de la Cremà, la línia de bus C1 quedarà suprimida i la resta de línies transversals modificaran el seu trajecte per les grans vies.

Renfe

Per a facilitar l'arribada de persones d'altres localitats més allunyades de València, Renfe ha programat horaris especials durant el cap de setmana del 4 i 5 de setembre i ha afegit 87 trens més, tant diürns com nocturns.El dispositiu estableix la circulació de trens especials des de i fins a Algemesí, Cullera i Sagunt. Mentre que hi haurà un sol tren nocturn amb eixides des de València a les 23.30 a Castelló, a les 23.40 amb destinació Xàtiva – L'Alcúdia de Crespins i a les 23.43 cap a Gandia.

Eliminació del reforç de matinada en el taxi

Per a poder adaptar-se a la demanda real durant les festes falleres, el sector del taxi ha modificat els seus horaris i ha eliminat el reforç del servei de matinada pel toc de queda.Aquesta modificació, segons ha explicat Arcadi España, conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, és una "iniciativa consensuada amb les associacions de taxi més representatives".
Destacats