Metrovalencia completa la instal·lació del nou sistema d'informació de les parades del tramvia

Guardar

Parada de tramvia de Benimaclet
Parada de tramvia de Benimaclet

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat el nou sistema d'informació a les persones usuàries de les línies tramviàries de Metrovalencia amb la incorporació de 18 pantalles de tecnologia TFT's en les últimes nou parades.

Aquesta actuació completa la ja realitzada en la Línia 10, també amb tecnologia TFT's, amb la seua posada en servei al maig del present any, i la instal·lació de 57 pantalles LED en la resta de la xarxa tramviària. La inversió conjunta ha superat el milió d'euros.

En primer lloc, es van començar a instal·lar de manera progressiva en 2021 els dispositius de LED en les parades de les Línies 4, 6 i 8, així com el sistema de control centralitzat en el Lloc de Comandament, situat a València Sud.

Aquest nou equipament compta amb teleindicadors LED i teleindicadors TFT que informen del temps de pas, així com d'altres qüestions relatives al servei, com a incidències, avisos o recomanacions.

Amb aquesta millora s'ha dotat a totes les pantalles amb el sistema Ciber-pass per a invidents, que permet sota demanda que la informació que apareix en la pantalla es puga escoltar per a facilitar l'accés d'aquests continguts a un major nombre de persones.

Com a part d'aquesta mateixa actuació, en l'estació de Marítim, es van substituir els teleindicadors tipus LED per pantalles de tecnologia TFT's, que permeten difondre diferents continguts molt més amplis.

Aquest tipus de pantalles, més grans i amb majors possibilitats tècniques, s'han col·locat ara per a completar l'actuació en les nou parades de transbord i més transitades, com són Entroncament, Benimaclet, Vicente Andrés Estellés, Pont d'Assot, Tarongers-Ernest Lluch, La Cadena, Vicente Zaragozá, La Carrasca i Sagunt.

El sistema d'informació previst recull les dades del SAE (Sistema d'Ajuda a l'Explotació), que s'utilitza en la xarxa tramviària de Metrovalencia i possibilita notificar els horaris i les destinacions dels pròxims tramvies en les andanes de les estacions.

Destacats