#MésVerdBenicalap' prepara un concurs per a triar projectes sostenibles contra els problemes veïnals

Guardar

parque-benicalap
parque-benicalap

El procés de participació '#MésVerdBenicalap' de València prepara un concurs ciutadà per a triar projectes sostenibles per al barri, amb 50.000 euros a repartir entre les propostes guanyadores. A principis de 2019 es llançarà el certamen que triarà els millors projectes sostenibles que resolguen de manera col·laborativa les problemàtiques veïnals d'aquest districte.

Un taller definirà dilluns que ve, 26 de novembre, els objectius del concurs, que s'emmarca dins del procés de participació del projecte europeu 'GrowGreen', en desenvolupament des de fa mesos en el barri de Benicalap.

La sessió participativa, a les 18.30 hores en el local 'Ultramarins154', decidirà de manera conjunta els reptes d'aquest certamen que cerca triar iniciatives verdes col·laboratives que milloren el barri, detalla el centre social Les Naus en un comunicat.

Aquesta trobada estarà dirigida per Paisatge Transversal, un dels socis del projecte juntament amb Les Naus, l'Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València (UPV) i Tecnalia. Els participants definiran els reptes d'aquest concurs, que lliurarà un total de 50.000 euros a les propostes guanyadores, amb fins a 15.000 euros com a màxim per a cadascuna.

La implementació de solucions basades en la naturalesa en Benicalap --un dels objectius del projecte 'GrowGreen', del que València forma part-- ha entrat en una nova fase del procés de participació '#MésVerdBenicalap'.

CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA I L'ESTRÉS TÈRMIC

El taller va dirigit tant al veïnat com a professionals, associacions o empreses interessades a desenvolupar projectes mediambientalment sostenibles que resolguen problemàtiques o necessitats identificades per la ciutadania de Benicalap, generals o específiques d'un espai concret del barri. Es prioritzaran les solucions basades en la naturalesa, marcades en el projecte 'GrowGreen', que atenguen la pobresa energètica i l'estrés tèrmic.

Entre els criteris de selecció estarà el grau d'innovació dels projectes, la participació en el disseny, la incorporació de la transversalitat de gènere, la capacitat de generar ocupació o la introducció dels valors de l'economia social i solidària.

El procés '#MésVerdBenicalap', en marxa des de setembre en el barri, ja ha recopilat algunes de les propostes veïnals que incloure a 'GrowGreen', com la protecció i potenciació de l'horta amb la seua integració en Benicalap i el condicionament dels accessos, la millora dels espais públics respecte a seguretat, inclusió i diversitat o l'augment de zones verdes, infantils, d'oci i mobiliari urbà.

També idees verdes que van des d'accions per a potenciar l'ús comunitari d'energies renovables o protegir la fauna fins a horts urbans, una xarxa de compostatge i punts ecològics, augment de jardins o activitats de conscienciació contra el canvi climàtic.

Arxivat a:

Destacats