Més de cinc milions d'euros i quasi 400 noves contractacions per a reactivar l'ocupació a València

Aquest pla de xoc seguirà tres línies: la contractació directa, la formació i l'impuls de l'emprenedoria

Guardar

plan choque empleo
plan choque empleo

'T'ajudem' és el nou pla de xoc contra la Covid-19, en matèria d'ocupació, que ha presentat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, juntament amb la subdirectora general de València Activa, Mar Marín. Un pla que compta amb una inversió de 5.635.000 euros, i que segueix tres línies fonamentals: la contractació laboral directa, la formació i l'emprenedoria.

"Quan estàvem en les millors xifres de desocupació, arriba la pandèmia i trenca la dinàmica. Per això, hem posat tots els recursos disponibles per a incentivar de nou l'ocupació amb un pla de xoc que, abans que acabe l'any, arribarà a 2.000 persones", ha explicat Bernabé.

D'aquesta manera, quant a la contractació laboral, un total de 394 persones s'incorporaran a l'Ajuntament de València, a través de diferents plans d'ocupació. Com ha detallat Bernabé, 146 persones entraran a través de l'EMCORP (majors de 30), 50 persones mitjançant l'EMPUJU i 150 persones a través d'Ecovid. Aquests plans d'ocupació es desenvoluparan en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, i els contractes tindran una duració de sis mesos, nou mesos o un any.

Però, a més, l'Ajuntament també ha impulsat un pla d'ocupació municipal amb el qual es contractaran directament 53 persones. En aquest punt, Bernabé ha volgut destacar l'esforç econòmic que s'ha fet des de l'equip de govern, ja que "s'ha triplicat la inversió de l'Ajuntament en plans d'ocupació".

Respecte a la formació, es continuarà treballant per a trencar la bretxa digital i de gènere. En aquest sentit, no només es realitzaran cursos de capacitació web i de programació i xarxes socials, que formaran a 180 persones respectivament, sinó que, al nou Espai Labora, es formarà a 150 dones en capacitació web i en habilitats per a l'ocupació.

Finalment, es reforçarà l'oficina Reactiva, on s'assessora per a l'emprenedoria, i es realitzarà formació online a través de 14 càpsules per a emprendre, que arribaran a 420 persones, i es tornarà a posar en marxa l'itinerari de creació d'empreses.

Un pla de xoc potent que busca tornar a reactivar l'ocupació a la ciutat de València i, sobretot, pal·liar les xifres negatives de desocupació que ha provocat la pandèmia de la Covid-19.

Destacats