Més de 400 professionals de la Fe participen en una jornada que té al pacient com a centre de la labor de recerca

Guardar

Hospitallafevalencia
Hospitallafevalencia

El secretari autonòmic de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Narcís Vázquez, ha inaugurat la III Jornada d'Innovació i Evidència en Cures i la XII Jornada d'Activitat Científica Infermera del Departament de Salut València La Fe.

En el transcurs de l'acte, Narcís Vázquez ha recordat la "importància d'aquestes trobades que serveixen per a promocionar la recerca com a activitat complementària a l'assistencial, a més, de reconéixer la capacitat investigadora del personal infermer que contribueix a millorar la sanitat pública valenciana i l'atenció als pacients de la nostra Comunitat".

A més, en la inauguració han estat presents la gerent del Departament de Salut València La Fe, Mónica Almiñana, la directora d'Infermeria del Departament de Salut València, Ana María Vivas, el director General de l'Institut de Recerca Sanitària La Fe, José Millán i del president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA), José Antonio Àvila.

La directora d'Infermeria, Ana Vivas, ha assenyalat que "la recerca en cures permet descobrir i plantejar-se preguntes sobre els problemes als quals s'enfronta la infermera en la seua pràctica diària. A més, intenta respondre amb un pensament crític, reflexiu i innovador en la cerca per optimitzar la qualitat de l'atenció que brinda a l'usuari i el desenvolupament de la seua professió, generant així nous coneixements i aportant proves per a la valoració i el reconeixement de la professió per la societat".

Prop de 400 persones, entre professionals i estudiants, han participat en aquesta jornada que pretén compartir l'activitat científica infermera desenvolupada al llarg del 2016, amb la finalitat de reconéixer l'esforç i la capacitat investigadora i de compartir els projectes d'innovació en la cura.

La ponència inaugural, amb el títol 'Recerca en Innovació. Reflexions des de la Bioètica Infermera per a una Pràctica Clínica Avançada', ha estat a càrrec d'Anna Falcó, professora del Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica de l'Escola Universitària d'Infermeria de la Universitat de Barcelona i doctora en Ciències Infermeres.

Seguidament, s'han presentat els 39 pòsters i 21 comunicacions, dividides en taules temàtiques.

D'entre les anteriors, la primera d'elles, moderada per Eva María Rueda, infermera supervisora responsable de Recerca i el lema de la qual ha sigut 'Projectes innovadors: mirant al futur' s'ha dedicat, exclusivament, a la presentació de 6 projectes on s'ha ressaltat la capacitat de lideratge de les infermeres per a coordinar i desenvolupar projectes que milloren la qualitat de les cures i permeten el desenvolupament professional, com és el cas de les infermeres referents en cures.

A continuació i amb l'objectiu de difondre l'Activitat Científica Infermera realitzada durant l'últim any i reconéixer l'esforç dels professionals, s'han presentat 10 comunicacions distribuïdes en dues taules, amb els títols: 'Activitat científica: Bones pràctiques per a la millora de les Cures en pediatria' i 'Activitat científica: Avanços en la qualitat de les cures".

L'última de les taules ha sigut dedicada a l'exposició de 4 Treballs final de Grau i una tesi doctoral.També enguany, s'ha presentat el 'Grup de Recerca en Art i Ciència en Cuidats Infermers', per part de la directora de l'Escola d'Infermeria La Fe, Esperanza Ferrer.

Arxivat a:

Destacats