Més de 150 joves s'incorporaran a l'Ajuntament amb els programes EMPUJU i EMCUJU

Guardar

Plaza_Ayuntamiento_iStock.com/RomanBabakin
Plaza_Ayuntamiento_iStock.com/RomanBabakin

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres la recepció de la subvenció 2019/2020 de la Generalitat dels programes d'ocupació EMPUJU i EMCUJU, que permetran la incorporació immediata de més de 150 joves amb contracte laboral als servicis municipals. El portaveu municipal i vicealcalde, Sergi Campillo, ha informat hui sobre els assumptes tractats en la reunió de la Junta de Govern Local.

Com en les anteriors edicions, els programes suposen una oportunitat laboral per a persones majors de 16 anys, tant les que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o del sistema educatiu i figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil (SNGJ) en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana (programa EMCUJU), com aquells que no compten amb qualificació reconeguda, però estan inscrits en l'SNGJ (programa EMPUJU).

El programa, que gestiona la Regidoria d'Ocupació i Emprenedoria, compta amb una dotació econòmica de 7,2 milions d'euros: 3, 4 per als contractes qualificats, i 3,8, per a la resta. Tal com ha explicat Campillo, «el que volem amb aquests programes és garantir una ocupació de qualitat, ja que no són beques, sinó contractes per a persones que busquen la seua primera oportunitat laboral». Les persones beneficiàries tindran una oportunitat de treballar en els diferents servicis municipals i acumular experiència, «la qual cosa es tradueix en més oportunitats d'inserció en el mercat laboral», ha subratllat el regidor.

NOU CENTRE MUNICIPAL DE DIA DE JOVES EN EL CABANYAL

La Junta de Govern Local ha aprovat també hui la licitació del nou Centre Municipal de Dia per a Joves en el Cabanyal, concretament en la plaça de Llorenç de la Flor. Tal com ha afirmat Sergi Campillo, «aquest era un dels projectes importants del govern, dins del procés de dignificació del barri, un barri que per a nosaltres és clau, i en el qual s'inverteixen molts diners», ha indicat.

La licitació del nou Centre Municipal de Dia per a Joves disposa d'un pressupost d'un milió d'euros, i el termini d'execució serà de 8 mesos des de l'inici de les obres. En les noves instal·lacions s'atendrà 30 xics i xiques, als qui s'oferirà servici diari de menjador i abonament de transport, i a més es duran a terme actuacions de suport a la inserció social mitjançant activitats formatives, lúdiques i culturals, intervencions de suport educatiu, atenció psicològica individualitzada, activitats esportives i recreatives, tallers d'inserció professional, orientació familiar, i tallers d'inserció professional.

La posada en marxa del nou centre permetrà alliberar les instal·lacions que funcionen actualment a la Malva-rosa, en règim de lloguer, la qual cosa comportarà l'estalvi d'aquest cost, que arriba als 20.000 € mensuals. El portaveu municipal i vicealcalde, Sergi Campillo, ha explicat que l'objectiu de la nova infraestructura «és actuar sobre la població vulnerable com a menors i joves del barri, per a prevenir situacions de marginació derivades de fracàs escolar i problemàtiques socials familiars, educatives i econòmiques; i proporcionar a les persones usuàries el suport necessari per al desenvolupament de la seua autonomia personal». «Són joves que han tingut, segurament, una vida difícil, i des de l'Ajuntament volem ajudar a reorientar les seues trajectòries perquè puguen tindre una vida plena amb plena autonomia», ha conclòs el vicealcalde.

PLA ESPECIAL DE CASAS DE BÁRCENA

La Junta de Govern Local també ha aprovat aquest divendres l'admissió a tràmit i consulta del procediment d'avaluació ambiental i territorial estratègica del Pla Especial de Casas de Bárcena. La finalitat és ajustar, en el marc de la sostenibilitat i viabilitat ambiental i econòmica, les superfícies dotacionals que precisen els veïns i veïnes així com els seus possibles creixements residencials per a garantir la subsistència d'aquest enclavament de l'horta. Es tracta d'un àmbit de sòl classificat com a urbà en aquest poble del nord de València. Ara s'admet a tràmit la documentació presentada, referida al procediment d'avaluació ambiental i territorial estratègica simplificada, corresponent al document inicial estratègic i esborrany del Pla Especial de Casas de Bárcena, elaborat per l'empresa municipal Aumsa, i se sotmet a consultes durant 30 dies hàbils la informació presentada, perquè puga ser consultada per administracions, servicis, organismes i públic interessat.

PERSONAL COORDINADOR DEL MUSICAL

Finalment, s'han aprovat les bases per a la contractació del personal coordinador artístic del Teatre El Musical, TEM, a instàncies de la Regidoria d'Acció Cultural, de la qual depén. Igual que en l'anterior mandat, i una vegada esgotat el contracte anterior, es convoca de nou el concurs per a la contractació de la nova coordinació artística del TEM, perquè qualsevol persona que complisca els requisits es puga presentar.
Destacats