Més de 14 milions d'euros per a continuar amb la construcció del complex sanitari Campanar – Ernest Lluch

Els Pressupostos de la Generalitat també preveuen 3,5 milions per als centres de salut de Malilla, Tres Forques i Xile

Guardar

200123_NP_CS_y_centro_de_especialidades_Campanar_
200123_NP_CS_y_centro_de_especialidades_Campanar_

Nou impuls per a l'antiga Fe. Els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2021 han previst una aportació de 14,4 milions d'euros per a continuar amb la construcció tant del centre d'especialitats com del centre de salut de Campanar – Ernest Lluch amb l'objectiu de posar fi a un complex sanitari que suposarà una millora significativa en l'atenció sanitària de la zona i que, a més, resol una reivindicació dels veïns i veïnes de Campanar que van perdre una atenció sanitària de qualitat amb el trasllat a Malilla de l'Hospital La Fe.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, explicava, en el seu moment, que "estem treballant perquè la sanitat valenciana siga equitativa i compten amb les mateixes oportunitats. Amb aquesta infraestructura, la població no haurà de desplaçar-se a Malilla per a rebre atenció mèdica". I aquest ànim s'ha vist reflectit en la injecció econòmica prevista als pressupostos per a l'any vinent.

El centre de salut i el d'especialitats s'emmarcaran dins de l'Espai Sanitari Campanar – Ernest Lluch, que s'està construint per fases, i que el conformen, a més d'aquestes dues infraestructures, un servei d'urgències, que ja està en funcionament al carrer Joaquín Ballester; un hospital de crònics i llarga estada; un centre de rehabilitació integral ambulatori; un centre de trobada de pacients de salut mental; quatre hospitals de dia per a l'atenció de trastorns mentals; un centre d'estudis en salut i gènere; una escola de salut; i una casa del pacient.

Així mateix, l'Espai Sanitari Campanar es completarà amb l'ampliació del pàrquing subterrani, així com amb la creació d'un parc urbà, en l'exterior, que connectarà l'espai entre les infraestructures sanitàries.

Com serà el futur centre de salut i d'especialitats?

El futur centre de salut de Campanar, que tal com es preveu atendrà una població de 31.000 habitants, comptarà amb 34 consultes de medicina de família, 6 consultes pediàtriques, una unitat d'odontologia preventiva, una sala d'extraccions, tractaments i cures. A més, disposarà d'una àrea de cirurgia menor ambulatòria, una àrea maternal, una àrea de rehabilitació, una àrea de salut sexual i reproductiva, una àrea de salut mental i una àrea de prevenció precoç del càncer de mama. Finalment, per a l'atenció de les urgències, aquest centre comptarà amb un Punt d'Atenció Continuada amb 6 consultes d'urgències i una sala de raigs X.

D'altra banda, el centre d'especialitats serà l'únic amb radiologia TAC. Però, a més, comptarà amb ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria amb quatre quiròfans, i disposarà dels serveis d'especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, i un PAS. En concret, aquest centre atendrà una població de 250.000 habitants.

Inversió per a més centres de salut

Els Pressupostos de la Generalitat per a 2021 també contemplen la inversió de 3,5 milions d'euros per als centres de salut de Malilla, Xile i Tres Forques. De fet, un dels objectius és que tant els centres d'atenció primària dels barris de Malilla i Tres Forques, com les noves instal·lacions per al centre del carrer Xile puguen estar en funcionament abans que acabe la legislatura.

La vicealcaldessa de València i portaveu del grup socialista, Sandra Gómez, ha qualificat aquestes inversions previstes per a la ciutat com a positives, ja que, en total, "dupliquen la inversió que rebrà València. Si comparem des de les legislatures del PP al Consell, veiem l'increment tan important que ha rebut en inversió la nostra ciutat. Això ha permés millorar les infraestructures i els serveis públics de competència autonòmica".

I és que, per a l'any vinent, el Consell preveu destinar 148 milions d'euros enfront dels 74 milions de 2020. A més, en 2021, la inversió per habitant arribarà als 185 euros enfront dels 92 d'enguany.

Arxivat a:

Destacats