Més de 1200 famílies es beneficien de les ajudes al lloguer en 2019

Aquestes ajudes de l'Ajuntament cobreixen el 40% del lloguer anual de les unitats familiars més necessitades

Guardar

isabel lozano vivienda
isabel lozano vivienda

Aquest matí, la regidoria d'Habitatge encapçalada per l'edil Isabel Lozano, ha presentat el resum de la resolució a les Ajudes al Lloguer 2019 concedides per l'ajuntament a les unitats familiars més necessitades. Aquestes ajudes compten amb un pressupost de 2 milions d'euros, amb els quals es costeja el 40% del preu dels lloguers de les persones beneficiàries. Aquestes ajudes s'aprovaran demà en el ple, i cobriran el lloguer d'un total de 1277 habitatges des de l'1 de gener fins al 31 de desembre, tot un any.

En 2019, van ser un total de 3123 unitats familiars les que van sol·licitar aquestes ajudes complint amb tots els requisits. Un total de 1278 de les sol·licituds van ser excloses per no complir amb els requisits, i d'aquestes, quasi 500 ja estaven rebent les ajudes al lloguer de la Conselleria.

Les persones que poden ser beneficiares han d'estar pagant un lloguer fins a 600 euros, quantitat que ha anat incrementant-se en els últims anys. A més, el criteri principal de selecció és la situació econòmica de la unitat familiar, el màxim per a aquesta convocatòria ha sigut de 22.668 euros anuals per habitatge. Les ajudes conformen el 40% del preu del lloguer durant tot enguany 2019, per la qual cosa si una família paga 500 euros al mes, la subvenció cobrirà 200 euros.

Les ajudes poden arribar a ser fins del 50% en el cas de menors de 35 anys, o si tots els membres de la unitat tenen més de 65. Per part seua, les persones afectades per desnonament, famílies monoparentals o nombroses, víctimes de violència de gènere, terrorisme o situacions catastròfiques, o persones amb diversitat funcional superior al 33%, són els grups prioritaris a l'hora de rebre aquestes ajudes.

Perfil de beneficiaris a les ajudes del lloguer

La gran franja d'ajudes que s'han concedit en aquesta convocatòria, han sigut dirigides a lloguers d'entre 300 i 400 euros mensuals, amb el 50'7%. Un 30% de les ajudes han anat als lloguers de 400 i 500 euros, un 15% per davall dels 300 euros i només un 7% als lloguers de 500 i 600 euros.

Per sexe, hi ha un 69% de dones beneficiàries de les ajudes; mentre que per districtes de València, el que més ajudes rebrà serà Rascanya, seguit per Quatre Carrers, Jesús, Camins al Grau i Olivereta. Un 61% de les persones beneficiàries són de nacionalitat espanyola i, a gran distància, li segueix la població nigeriana, amb un 4'9% i la pakistanesa, amb 4'07%.

Lozano ha comprat les dades amb els resultats d'anys anteriors, veient un descens clar de les sol·licituds del 2018 a enguany. L'any passat, es van presentar unes 5.000 unitats familiars per a optar a les ajudes, i unes 1500 van ser beneficiàries; enguany les sol·licituds han disminuït dràsticament, però les ajudes s'han mantingut. La possible hipòtesi d'aquest descens de sol·licituds, ha expressat l'edil, es pot deure al fet que en 2018 es va pujar el preu màxim de 500 a 600 euros de lloguer, la qual cosa va fer que moltes més famílies es presentaren, amb un nivell econòmic més alt que les que estan pagant lloguers més reduïts.

Arxivat a:

Destacats