Més de 10.000 persones visiten el balcó de l'Ajuntament

Guardar

balcon ayuntamiento
balcon ayuntamiento

Més de 10.000 persones han visitat el balcó de l'Ajuntament al gener. La meitat d'aquests visitants ho han fet durant els primers dies de l'esmentat mes, quan a l'atractiu d'entrar i recórrer part de la casa consistorial s'afegia el del betlem monumental instal·lat al Saló de Cristall amb motiu de les festes de Nadal.

Concretament, en aquest últim mes han sigut 10.732 les persones que s'han acostat a aquest enclavament municipal, obert a la ciutadania al juny del 2015, quan l'alcalde Joan Ribó va decidir obrir les portes de l'Ajuntament amb l'objectiu d'acostar l'Administració tan valencians i valencianes com a turistes.

Les xifres indiquen que el nombre de visites rebudes al llarg del mes de gener del 2017 ha superat en 1.000 les registrades al gener del 2016. El dia que més visitants va rebre el balcó i les dependències municipals va ser el 3 de gener, amb un total de 2.025 visitants. Només la primera setmana ja es va arribar a la meitat del total del mes, amb 5.285 visites (entre els dies 2, 3 i 4). El dia 2, segons els registres municipals, 1.679 persones van eixir al balcó del principal edifici municipal, i 1.851 el dia 4.

Cal destacar que, des de la seua apertura a la ciutadania, el balcó també ha sigut escenari de grups musicals valencians que han gravat en aquest enclavament videoclips de les seues cançons. I la visita al balcó, que ha sigut, fins i tot, l'enclavament que algunes parelles han elegit per fer-se els seus reportatges fotogràfics de boda, es completa amb la visita a altres punts d'interés cultural de l'edifici consistorial, com el Museu Històric Municipal, l'Hemicicle o el Saló de Cristall.

Destacats