Més de 10.000 persones han participat en "Ciutat Educadora"

La regidora d’Educació, Maria Oliver, ha subratllat el seu compromís de continuar esta celebració ciutadana en els pròxims anys

Guardar

1205-oliver-balanc-ciutat-educadora
1130 Vlc Ciutat Educadora,jpg (6)
1130 Vlc Ciutat Educadora,jpg (6)

La regidora d'Educació, María Oliver, ha manifestat este dilluns la seua satisfacció pels resultats de la I celebració de la Ciutat Educadora, una iniciativa que ha permés impulsar al llarg de 5 dies una sèrie d'activitats i propostes de reflexió, informació i anàlisi sobre el paper de les ciutats com a instruments educadors.

Més de 10.000 persones han participat en els diversos actes programats, una xifra elevada especialment si es tenen en compte les pluges tan intenses que han descarregat durant els últims dies en la nostra ciutat. La regidora Oliver s'ha mostrat “molt satisfeta” del suport de la ciutadania a les diferents propostes. Per exemple, el Ple Infantil de dimecres passat ha sigut el més vist de tot l'any, juntament amb el del mes d'octubre. De fet, ha afegit la delegada, el dit Ple va coincidir amb la designació de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, “la qual cosa va suposar una ocasió meravellosa per a confirmar que les Falles suposen també un baluard perfecte des del qual educar com a ciutat”.

Esta és la primera vegada que València se suma a la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora. Al llarg de 5 dies s'han dut a terme nombroses activitats per tota la ciutat i també en xarxes socials: concerts, tallers, teatre, visites guiades o contacontes…, tot amb la finalitat d'establir com ha de ser la ciutat per a ser una ciutat educadora.

A més de les vora 10.000 persones que han acudit de manera presencial a les activitats, l'impacte en xarxes també ha sigut molt significatiu: unes 30.000 persones s'han interessat per l'esdeveniment a través de Facebook; l'impacte en Twitter ha sigut de 40.000 usuaris; i la web creada especialment per a la celebració ha rebut més de 18.000 visites.

El repte d'implicar la població masculina

Entre les conclusions d'esta primera celebració, Maria Oliver ha destacat l'elevada presència de dones en tots els actes, tant presencials com en xarxes, que s'ha concretat en més de dos terços del total de participants. “Això ens deixa un repte de cara a l'any que ve –ha afegit la regidora– i és fer que els hòmens s'acosten a estos esdeveniments i s'impliquen en major grau, perquè és de vital importància –ha afirmat– reflexionar sobre com ha de ser la nostra ciutat per a ser educadora”.

Entre les iniciatives desenvolupades en el marc d'esta celebració, el dijous 1 de desembre es va dur a terme una trobada de 23 municipis de tota la Comunitat Valenciana que formen part de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores que, al seu torn, formen part de l'Associació Internacional, la qual aglutina 480 ciutats de 35 països. “Va ser una trobada d'intercanvi i debat, per a elaborar propostes al voltant de les ciutats educadores que volem construir”, ha explicat este dilluns la regidora d'Educació.

A partir d'este punt de partida han sigut nombroses les activitats fins ahir diumenge: tallers amb “ple total” en 3 biblioteques municipals; el Parc de Bombers i Protecció Civil, als quals van acudir moltíssimes famílies, que van sobrepassar àmpliament les expectatives de l'organització; un concert en el cobert de la plaça de Malilla, que va acollir els que va caldre suspendre a Benimaclet i Algirós per la pluja… “I ahir diumenge –ha explicat Oliver– 8 centres municipals van obrir les seues portes per a realitzar les múltiples activitats que portaven setmanes preparant, i a les quals van acudir centenars de famílies”…

En funció d'este èxit de participació i d'activitats, la regidora d'Educació ha subratllat la seua voluntat de “continuar treballant per a crear una ciutadania crítica, perquè construint ciutats igualitàries, justes i diverses podrem transformar el món que ens rodeja”. Per això, ha avançat la seua voluntat de donar continuïtat a esta celebració en els pròxims anys, i continuar impulsant una línia d'acció de govern “completament transversal a tot el que succeïx en la ciutat”.

Oliver ha conclòs el balanç agraint a l'alcalde, regidories, associacions, directives, AMPA i ciutadania “la seua implicació per a haver fet realitat esta celebració col·lectiva”.

Arxivat a:

Destacats