Més de 350 efectius vetlaran per la seguretat a una nit de Sant Joan que es preveu "intensa" a València

Es mobilitzaran 275 agents, 55 bombers i 20 voluntaris de Protecció Civil

Guardar

Les platges de la Comunitat Valenciana podran sancionar amb 3.000 euros per reservar lloc amb ombrel·la
Les platges de la Comunitat Valenciana podran sancionar amb 3.000 euros per reservar lloc amb ombrel·la

Després de dos anys consecutius marcats per la pandèmia, tornen les celebracions per Sant Joan a València. Per això, amb aquesta normalitat tan característica, el dispositiu de seguretat desplegat per l'Ajuntament de València és considerable. Per part de l'Ajuntament de València, estan a disposició 275 agents policials, 55 bombers i 20 voluntaris de Protecció Civil que s'encarregaran de vetlar perquè la nit es desenvolupe correctament i amb el menor nombre d'incidències possibles.

"Tornem a la normalitat, però preveiem una nit més intensa que altres anys després d'estar dos sense celebrar-la pel que, a més d'haver treballat en un ampli dispositiu, apel·lem també a la responsabilitat de la ciutadania", ha afirmat hui el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

Tots els cossos policials estaran coordinats "per a prestar el millor servei possible i garantir la seguretat", ha afirmat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero. La Policia Local de València també desplegarà dos drons, la unitat canina i la unitat mòbil del grup GAMMA per a atendre qualsevol situació d'abús o agressió sexual a la ciutat ( estarà situada en el Passeig Neptú enfront del monument a Antonio Ferrandis a més dels punts violeta habilitats per l'Ajuntament de València).

A més, la Policia Nacional instal·larà en punts estratègics vehicles dotats de càmeres de vídeo amb l'objectiu de previndre situacions delictives. Així mateix, romandran obertes tota la nit les comissaries de Marítim, Trànsits, Ruzafa i Sapadors.

Per part seua, la Guàrdia Civil centrarà la seua atenció en la zona costanera que s'inicia en Pinedo i arriba fins a Sueca. En aquest últim terme municipal atendran també incidències relacionades amb esdeveniments musicals previstos per a la nit del 23 de juny.

En els voltants de la platja de la Malva-rosa, la Guàrdia Civil tindrà disponible una embarcació de servei marítim coordinada amb Policia Nacional. A més, la Policia Local de València realitzarà talls de trànsit depenent de les necessitats i utilitzarà la unitat.

Després de dos anys sense celebració de nit de Sant Joan, es preveu una intensa congregació de persones a les platges. Per aquesta raó, Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat sol·liciten prevenció i responsabilitat que eviten situacions preocupants.

Una de les coses que es repeteix cada any per Sant Joan són les tradicionals fogueres. No obstant això, està terminantment prohibit fer cap mena de foc en totes les platges del sud davant la proximitat del parc natural i el risc que poguera iniciar-se un foc en una de les reserves naturals de major valor ecològic de la Comunitat Valenciana. "Ni fogueres, ni fanalets ... res", ha recordat Cano.

Els talls de trànsit a València s'establiran en funció de l'afluència. La primera cort s'efectuarà al carrer Serradora mentre que l'altre es realitzarà més arrere per a controlar l'arribada de persones a la platja. També s'habilitaran punts de decomís o emmagatzematge. "Necessitem la col·laboració de tota la ciutadania, la diversió és compatible amb la responsabilitat, amb el respecte i el compliment d'unes normes bàsiques de convivència", ha afegit.

Destacats