Més de 175 activitats culturals gratuïtes s'estendran pels barris i pobles de València

Arranca la programació de Cultura als Barris i Cultural als Pobles a partir d'aquest divendres, 23 de setembre

Guardar

Actuació de Cultura als Barris / Foto: @CulturaalsbarrisipoblesdeValencia
Actuació de Cultura als Barris / Foto: @CulturaalsbarrisipoblesdeValencia

Comença una nova edició de Cultura als Barris i Cultura als Pobles, dos programes que acostaran, una vegada més, un total de 175 activitats culturals, completament gratuïtes, a tots els barris i pobles de València a partir d'aquest divendres, 23 de setembre. Una completa programació en la qual no faltarà el teatre, l'humor o la música en directe, i que s'allargarà fins al 20 de novembre. I és que com assenyalava la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, "s'han consolidat com dos dels projectes culturals de major envergadura i millor acollida per part del públic".

En l'edició d'enguany, Cultura als Barris visitarà un total de 24 barris – 8 més que en 2016 – entre els quals es troben Patraix, l'Hort de Senabre, Sant Isidre, Vara de Quart – Tres Forques, la Malva-rosa, Campanar o Les Tendetes, entre altres. D'aquesta manera, en cadascun dels barris es desenvoluparan cinc activitats al llarg de la campanya, que es duran a terme, sempre, durant el cap de setmana (de divendres a diumenge).

L'oferta cultural és d'allò més variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, marionetes i contacontes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies.

 Cultura als barris
Cultura als barris

Respecte al programa de Cultura als Pobles, s'han programat un total de 60 activitats culturals, també gratuïtes, que es distribuiran en tres activitats cada poble de València durant els caps de setmana. En aquest punt, Tello ha destacat el projecte Pobles en Peu d'Art "que desenvolupa un procés d'implicació artística de la ciutadania centrat en la comunitat i en el seu espai territorial i simbòlic". En aquesta edició, aquesta iniciativa se centrarà en els pobles de Benifaraig i Forn d'Alcedo.

Com ha recordat la regidora Gloria Tello, l'objectiu no és un altre que "descentralitzar la cultura cap als diferents barris i pobles de la ciutat, democratitzar l'accés a la cultura, reconéixer el valor del treball dels agents culturals i valorar la cultura, no només com a sector artístic sinó també com a sector econòmic".

Tota la programació cultural dels barris i pobles de València es pot consultar a través de la web de Cultural València.

Arxivat a:

Destacats