Mercat i plaça es fusionen a Castellar l'Oliveral

Se trata del primer mercado agroalimentario. Malilla, Benimaclet y Colón también contarán, en un futuro, con este tipo de mercado

Guardar

1006 Mercat Castellar-L'Oliveral Plaça Figuereta-2
1006 Mercat Castellar-L'Oliveral Plaça Figuereta-2

Un nou concepte de mercat s'inaugurarà a Castellar l'Oliveral. La plaça de la Figuereta transformarà el solar actual en una àmplia zona per als vianants en la qual no només s'ha projectat un mercat agroalimentari, que afavorirà l'alimentació de proximitat i sostenible, sinó que s'integrarà en una plaça de més de 2.000 metres quadrats en els quals no faltarà una zona de jocs intergeneracionals, una zona de descans i una zona d'actuacions i activitats.

Un projecte innovador que fusionarà diferents ambients en un mateix espai. I és que la idea no és una altra que omplir la plaça de vida, dissenyant uns espais que permeten que "mentre s'estiga desenvolupant el mercat, puguen estar succeint-se diferents activitats a la plaça".

Tal com ha explicat el regidor de Comerç, Carlos Galiana, "aquest projecte, que naix de la Regidoria, va molt més enllà de crear un mercat. Es tracta de recuperar aquest espai per a la ciutadania que no només comptarà amb el primer mercat agroalimentari, sinó que podran gaudir de zones que resolen les necessitats dels veïns i veïnes de Castellar l'Oliveral".

En aquest sentit, Galiana ha apuntat que "Castellar l'Oliveral s'alça com el lloc idoni per a provar aquest tipus de mercat, ja que la plaça de la Figuereta és el nexe d'unió entre l'horta i l'urbà". Així, gràcies a la inversió de 944.000 euros, "la ciutadania guanya un espai on poder gaudir del seu poble, dels seus productes i, a més, guanya un lloc de trobada amb la plaça".

D'aquesta manera, la intervenció projecta la instal·lació d'una coberta, de diferents altures, on s'instal·laran les parades – unes 15 aproximadament -, però l'espai de les quals també podrà ser utilitzat per a altres activitats "els dies en què no haja mercat". A més, es preveu la construcció d'un magatzem, tancat i segur, i la instal·lació de banys accessibles. "Aquestes zones crearan uns murs que es podran utilitzar com a fons per a projeccions o actuacions".

Encara no hi ha termini d'inauguració, però s'espera que l'any que ve es puga començar amb tots els tràmits per a "gaudir com més prompte millor d'aquest mercat i aquesta plaça". Finalment, Galiana ha anunciat que no serà l'únic mercat agroalimentari que es projectarà en aquest mandat: "Malilla, Benimaclet i Colón també comptaran amb mercats agroalimentaris. Estem buscant espais".

Arxivat a:

Destacats