El Mercat Central de València ja té la seua maqueta per a Nadal amb un betlem giratori en el seu interior

Demà s'inaugura en el Mercat Central de València aquesta gran decoració que es va començar en 2019 amb motiu del Nadal a càrrec de la Falla Montolivet

Guardar

Maqueta del Mercado Central de Valencia
Maqueta del Mercado Central de Valencia

La Falla Montolivet ha recreat una maqueta del Mercat Central de València que s'inaugurarà demà dimecres 29 de novembre en el mateix recinte valencià. A l'interior del disseny s'ha instaurat un betlem giratori amb motiu del Nadal que servirà perquè tots els visitants puguen observar la gran reproducció del Mercat Central en miniatura amb un toc nadalenc en la seua decoració. Aquesta maqueta ha sigut dissenyada pel mestre faller Cayetano Carmona, qui va obtindre el desembre de 2022 el primer premi de la modalitat Lliure Disseny A en el concurs de betlems, a càrrec de la Junta Central Fallera. El recinte inaugurarà demà una nova decoració per a Nadal a partir de les 12.45 del matí sota la cúpula central.

D'altra banda, la dissenyadora experta en interiors, Cecilia Caruso, també ha posat el seu gra d'arena en la decoració de la maqueta adornant la base amb una cridanera tela roja, on la mirada dels quals s'acosten a albirar l'obra se centrarà en els grans estels daurats que embelleixen la cúpula.

A més de la maqueta del reconegut recinte valencià, en la porta del carrer Palafox s'encendrà l'arbre de fusta de 6 metres aproximats d'altura, embolicat per una tela roja que ho fa visible en les hores nocturnes i es procedirà a recórrer l'exterior ple de decoracions nadalenques de Caruso. Aquests treballs nadalencs estan situats en les portes que donen accés al Mercat Central, amb pi i boles de Nadal. En la porta enfront de la Llotja, els visitants podran observar uns àngels daurats i, des de la balconada de la porta de l'avinguda de l'Oest un gran missatge de 'Bon Nadal' per a tots els integrants de l'Associació de Venedors i els seus clients.

 La maqueta del Mercado Central de Valencia por dentro

La maqueta del Mercat Central de València per dins

En l'acte participaran Merche Puchades, presidenta de l'Associació de Venedors del Mercat Central; Cristina Olieta, gerent del Mercat; i Gonzalo Albero, rector de la Real Parròquia dels Sants Juanes.

L'autor de l'obra principal, Cayetano Carmona va començar a treballar en la maqueta del Mercat Central al març de 2019 a partir de fotografies de l'edifici: "Aquest recinte sempre m'ha agradat, és d'admirar. Si per fora és bonic, per dins encara més". Carmona i l'electricista José Montero, han estat treballant durant les vesprades d'aquesta setmana passada en la instal·lació de la maqueta perquè els ciutadans puguen descobrir tots els detalls que s'amaguen en cada racó.

 

Destacats