Un mercat ambulant amb productes de proximitat arriba a Campanar

Aquest mercat extraordinari en Campanar se celebrarà el diumenge, 18 de desembre

Guardar

Mercat ecològic
Mercat ecològic

Un mercat extraordinari amb productes de proximitat arriba diumenge que ve, 18 de desembre, al barri de Campanar. Més concretament, es desenvoluparà de 10.00 a 14.00 hores en la plaça de l'Església de Campanar perquè els agricultors puguen vendre els seus productes de manera directa, i a un preu just. Així, es podran trobar productes de temporada de l'horta valenciana, com a carxofes o productes per a elaborar la tradicional olla de Nadal.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la campanya 'Preus Justos' de l'Ajuntament de València, que té com a objectiu "assegurar la seua supervivència econòmica, ja que això significa assegurar la supervivència de l'Horta", ha assenyalat el regidor d'Agricultura, Horta i Alimentació Sostenible, Alejandro Ramon.

D'aquesta manera, l'objectiu no és un altre que conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'obtenir preus justos per als productes agraris fomentant la venda directa per part dels productors i productores. Aquesta acció respon a una demanda de les organitzacions agràries i col·lectius socials presents en el Consell de l'Horta i en el Consell Alimentari Municipal i compta amb el suport de la Regidoria d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta.

Així mateix, l'Ajuntament de València té prevista la posada en funcionament, en breu, de quatre mercats setmanals de venda directa en diferents barris de la ciutat, precisament amb l'objectiu de facilitar eixa volta al contacte directe productor-consumidor. Aquests mercats es desenvoluparan en la plaça de La Figuereta (Castellar-Oliveral), plaça de Benimaclet, carrer Martínez Ferrando en el Pla del Remei i al carrer Joaquim Benlloch, en el barri de Malilla.

El regidor Alejandro Ramón ha explicat que "el que volem, com a ajuntament, és oferir a tots els agricultors un espai on vendre de manera directa, sense intermediaris i, d'aquesta manera, obtenir preus justos per a les seues fruites i verdures".

Destacats