El mercadet recupera el seu espai original i torna al costat del Mercat Central de València

El sector de l'hostaleria no està d'acord amb la mesura

Guardar

Plaça del Mercat de València - Foto: Sandra Gómez (@SanGomezLopez)
Plaça del Mercat de València - Foto: Sandra Gómez (@SanGomezLopez)

El tradicional mercadet dels diumenges i dilluns recupera el seu espai original i tornarà, aquest cap de setmana, al costat del Mercat Central de València, malgrat les protestes del sector hostaler. I és que asseguren que els dies de mercat els seus negocis es veuen afectats, ja que han de retirar les terrasses per a deixar lloc al mercadet.

Mentre s'executaven les obres de remodelació a la plaça de Bruges i del Mercat, el mercat es va traslladar a la plaça de l'Ajuntament de València, amb l'objectiu de continuar garantint l'activitat econòmica dels llocs. No obstant això, una vegada finalitzades les obres és moment que tornen al seu espai original.

En aquest sentit, com ha avançat el Levante-EMV, des del consistori asseguren que no hi ha motiu perquè el mercat no recupere el seu espai original, ja que les afeccions tan sols es produeixen durant el matí de dos dies a la setmana, i recalquen que el mercat estava abans que els bars.

A principis de mes, València posava fi a una de les obres de major envergadura per a la ciutat. "Només cal veure com ha millorat l'entorn i com, per on abans passaven cotxes i mals fums, hui és un espai pel qual passegen les persones, al mateix temps que posem en valor elements patrimonials tan importants per a la ciutat com la Llotja, Sant Joan del Mercat o el Mercat Central", assenyalava la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

Ja en 2016, l'Ajuntament de València duia a terme una primera intervenció tàctica amb la qual es recuperava espai per als vianants. No obstant això, calia escometre la seua transformació definitiva cap a una plaça que dignificara aquest espai. Amb un pressupost de 5,9 milions d'euros, no sols s'ha netejat el paisatge urbà amb la retirada dels antics elements de senyalització de peatonalització blana, sinó que s'ha projectat un espai obert i unificat.

Arxivat a:

Destacats