'Mascletà', el nou joc de cartes que revolucionarà el món faller

Amb aquest joc, el creador, Óscar García, fes valdre una de les icones que representen la cultura valenciana

Guardar

Mascletà
Mascletà

El valencià Óscar García, comptant amb les il·lustracions de l'artista faller Raúl González, més conegut com a 'Chuky', ha creat 'Mascletà', un nou joc de cartes que no solament promociona una de les icones més característiques de les nostres festes, com és la mascletà, sinó que a més revolucionarà el món faller amb aquest joc tan divertit.

Des de la plataforma Verkami es pot secundar aquesta iniciativa, amb l'objectiu d'aconseguir el finançament necessari per a traure-ho avant.

València Extra ha parlat amb el creador, Óscar García, que ens ha explicat més detalls sobre 'Mascletà'.

En què et vas inspirar per a crear aquest joc de cartes?

Feia un mes que estava pensant que la temàtica de la Mascletà podia explotar-se en un joc, i en fer els dibuixos per a explicar-li a una amiga la idea que portava, va sorgir el tema dels sons i la qüestió de la memòria. Va ser en aquell moment quan es va desenvolupar el joc. Després es van ser afegint les cartes especials. En el món dels jocs de taula hi ha infinitat de temàtiques, per exemple el patchwork. I la Mascletà era un tema que encara estava per tractar.

En què consisteix 'Mascletà'?

El joc consisteix a anar recordant la seqüència de cartes que van apareixent i dir el so relacionat amb cada article pirotècnic. Així doncs es van acumulant cartes de petards, xiuladors i carcasses, i els jugadors segons la quantitat d'aquests tracten de reproduir-los mitjançant Pum pum! Pam! Fiu! Fiu! Pum Pum Pum! Després hi ha algunes cartes especials que ajuden a l'experiència del joc.

Amb qui has comptat per a realitzar el disseny?

Els dibuixos són de l'artista faller Chuky. Des d'un principi es va veure clar que calia comptar amb un artista faller per als dibuixos, ja que qualsevol d'ells ha dibuixat petards. Es va triar a Chuky perquè té relació amb els jocs de taula i rol, i tenim molts amics en comú.D'altra banda, Miguel Angel, un amic de Chuky, ha realitzat la maquetació de les cartes, el disseny de la caixa.

Ja has aconseguit el finançament necessari per a dur-ho a terme?

No, encara queden mil euros pendents, però 20 dies. No obstant això, esperem aconseguir més per a poder anar més tranquils, ja que hem demanat el mínim mínim.

Et planteges crear nous jocs?

Sí, clar. Tinc un en desenvolupament que pot ser que em porte 3 anys (crear un joc és alguna cosa que pot exigir molt temps de desenvolupament i ajustos). I diverses idees d'uns altres.

Finalment, Óscar ha volgut 'animar a la gent al fet que participe d'aquesta experiència perquè gràcies a aquestes persones es pot fer realitat aquest joc'.

Destacats