Més de 200 bancs crearan nous espais de descans a València

L'Ajuntament de València ha invertit 100.000 euros per a instal·lar nous bancs en 18 districtes de València

Guardar

Paperera i banc fabricat amb material reciclable
Paperera i banc fabricat amb material reciclable

El descans i el benestar dels veïns i veïnes de la ciutat de València s'incrementarà gràcies a la nova campanya impulsada per l'Ajuntament de la capital del Túria. I és que s'instal·laran un total de 210 bancs en 18 dels 19 districtes de la ciutat.

Un nou mobiliari que estarà llest abans dels dies de Nadal i que, 30 d'ells, estaran en entorns escolars segurs.

Des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana que dirigeix la vicealcaldessa i regidora, Sandra Gómez, s'instal·len cada any una àmplia quantitat de nous bancs en diferents zones, en resposta a les peticions del veïnat.

Concretament, durant l'exercici de 2021 es van instal·lar més de 200 bancs, i en aquesta nova campanya s'instal·laran 210 en els pròxims dies. Una vegada concloga aquesta campanya, se superaran els 5.000 bancs.

Fabricats amb taps reciclats

Els 30 bancs que s'instal·laran en zones pròximes a centres educatius són molt especials, ja que comptaran amb un disseny multicolor que, a més, tenen la particularitat que estan fabricats amb taps reciclats, amb el que es promou també la sostenibilitat i el reciclatge en aquests entorns educatius.

"Els bancs contribueixen a millorar les zones que envolten els centres educatius i a crear espais de trobada per a les famílies que acudeixen als col·legis diàriament", ha explicat Sandra Gómez.

"Aquesta nova campanya dona resposta a la demanda veïnal i contribueix al fet que els nostres barris siguen més amables i accessibles, convidant en major mesura a la convivència veïnal en els espais urbans", ha incidit la vicealcaldessa i regidora d'Urbanisme.

100.000 euros d'inversió

La inversió per a dur a terme aquesta iniciativa d'instal·lació de 210 nous bancs és de quasi 100.000 euros (IVA inclòs), amb el que s'actuarà en 18 dels 19 districtes de la ciutat. Entre ells, en aquesta ocasió s'instal·laran més unitats en els de L'Olivereta, Benicalap, Jesús; i en els barris de Benicalap, la Raïosa, el Cabanyal-Canyamelar, Orriols i la Fontsanta.

Els nous bancs permetran crear nous espais de descans i convivència per als veïns i veïnes, especialment per a les persones amb mobilitat reduïda o persones majors. Estan fabricats amb materials reciclats que imiten la fusta, per la qual cosa són més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, més resistents i requereixen menor manteniment.

Arxivat a:

Destacats