Marxa de 120 km per a conscienciar sobre el càncer

Guardar

carrera-cancer
carrera-cancer

La regidora d'Esports, Maite Girau, ha assistit en el Complex Esportiu Cultural La Petxina a la presentació del 'Repte Solidari' de l'Associació Espanyola contra el Càncer de València, en el qual participen més de 30 persones, pacients i familiars afectats per la malaltia. Es tracta d'una marxa de 120 quilòmetres en 24 hores per a conscienciar sobre el càncer que cobrirà, amb diferents parades, una d'aquestes en la nostra ciutat, la distància entre Gandia i Sagunt.

L'esdeveniment, que se celebrarà el pròxim 7 d'abril, Dia Mundial de la Salut, partirà de Gandia a les 18.30 hores i finalitzarà a Sagunt, passant per València. Els participants portaran una gran torxa que simbolitza l'esperança i la lluita davant d'aquesta patologia amb el lema 'La flama de l'esperança'. La marxa recorrerà un total de 20 poblacions de la província de València, i cadascuna d'aquestes simbolitza l'esperança davant del càncer.

Al costat de Girau, qui ha destacat que esport, solidaritat i salut són una fórmula d'èxit, han estat la regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables de l'Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil; el regidor d'Esports de Sagunt, Miguel Chover; Cristina Pérez Broseta, membre del consell executiu d'AECC València i la impulsora d'aquest repte, José Antonio Miguel. Tots han coincidit a ressaltar la importància de la prevenció i els hàbits de vida saludables com a pilar de la lluita contra el càncer.

AECC València porta més de 60 anys lluitant contra el càncer, donant suport a pacients i familiars, amb prevenció i promoció dels hàbits saludables, i suport a la recerca, com a puntals per a avançar davant de la malaltia.

El passat any l'entitat va realitzar més de 80.000 atencions, de les quals un 54% es van centrar en suport i assistència psicosocial a malalts i els seus familiars. A més, va destinar més de 400.000 euros per a diversos projectes d'investigadors valencians. L'associació està formada per més de 300 persones entre treballadors i voluntaris, als quals se'ls uneixen més de 6.000 col·laboradors en tota la província i vora 8.000 socis.

Destacats