María Vicenta Mestre, primera rectora de la UV en més de 500 anys

Guardar

rectora-UV
rectora-UV

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit aquest matí a l'acte d'investidura de María Vicenta Mestre com a rectora de la Universitat de València, convertint-se en la primera dona que accedeix a aquest càrrec en més de 500 anys. Ríbó ha ressaltat la seua satisfacció pel nomenament de la primera dona rectora de la UV, que ha qualificat d'un «símbol perfecte de l'apoderament de les dones».

«Vull expressar la profunda satisfacció de l'alcalde de València i de tot l'Ajuntament pel nomenament de María Vicenta Mestre com a primera rectora de la Universitat de València en més de 500 anys. Crec que és un símbol perfecte de l'apoderament de les dones, com ja hem vist en el passat 8 de març o en la lluita per la feminització de les lleis i sobretot de la seua aplicació. És un símbol preciós que des de la Universitat i des de la ciutat de València podem oferir a tota la societat valenciana i a tota la societat espanyola», ha afirmat Joan Ribó moments abans del començament l'acte d'investidura de la nova rectora en l'Aula Magna del Paranimf, al que ha assistit acompanyat per diverses regidores i regidors de la Corporació Municipal.

La nova rectora ha recordat, per la seua banda, que «som una universitat pública que va ser creada per la ciutat i ens devem a la societat», i ha assenyalat que «necessitem eixa col·laboració de tots i totes per a millorar la universitat i la societat». A més d'anunciar els seus objectius acadèmics, entre ells els relatius a l'oferta d'estudis i el rejoveniment del professorat, María Vicenta Mestre ha dit que «també tenim objectius centrats en els valors de la igualtat, de la solidaritat, de la sostenibilitat i de la cooperació».

PARC CENTRAL

En ser preguntat pel Parc Central, i en concret pel termini donat a un concessionari d'automòbils per a desallotjar les seues instal·lacions en una parcel·la pertanyent al parc, Ribó ha celebrat que judicialment «hàgem pogut resoldre els problemes relacionats amb el solar ocupat per una concessionària de cotxes, ja que ens ha costat recórrer als tribunals un parell de vegades però estem avançant». L'alcalde ha ressaltat que «una part ja està resolta, i esperem que molt ràpidament puguem oferir l'obertura del Parc Central a tots els valencians i les valencianes». L'alcalde també ha celebrat que en els últims dies ja s'estiga efectuant una reposició en fase de prova dels materials que quedaven per col·locar, per tal de corroborar que tot és correcte.
Destacats