Maria Josep Amigó: “Cheste pot presumir del Premi de Motociclisme però també del seu patrimoni i cultura que anem a potenciar”

La vicepresidenta, en su visita a este municipio de la Hoya de Buñol, se ha comprometido a dar su apoyo desde la Diputación a diferentes proyectos de rehabilitación y recuperación patrimonial iniciados por el ConsistorioLa vicepresidenta, en la seua visita a aquest municipi de la Foia de Bunyol, s’ha compromés a donar suport des de la Diputació a diferents projectes de rehabilitació i recuperació patrimonial iniciats pel Consistori

Guardar

Amigó visita ifs en Cheste foto_Abulaila (1)
Amigó visita ifs en Cheste foto_Abulaila (1)

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat la localitat de Cheste, just en la setmana prèvia a la celebració del Gran Premi Motul de Motociclisme de la Comunitat Valenciana que acollirà el Circuit Ricardo Tormo d’aquesta localitat. Amigó s’ha reunit amb els representants de l’equip de govern del consistori, a qui ha traslladat el suport de la corporació a la prova esportiva, a més de reivindicar la posada en valor del patrimoni cultural i artístic de la localitat.

"Cheste disposa de la seua prova de motociclisme i d'altres molts atractius culturals i patrimonials. Des de la Diputació donem suport a l'esforç que està realitzant l'Ajuntament per conjugar tots els valors que atresora el municipi i donar-los a conèixer a la resta del país, perquè pot presumir del Premi de Motociclisme però també del seu patrimoni i cultura que anem a potenciar", ha manifestat la vicepresidenta.

En aquesta línia, Amigó ha visitat els diferents projectes de rehabilitació i recuperació patrimonial iniciats pel Consistori i que s’ha compromés a que es financien amb fons de la Diputació. Aquest és el cas de les millores efectuades en el conegut com ‘barrio del Lugarico Viejo’ o barri de La Moreria, així com la ‘Casa del Nabo’, un habitatge tradicional agrícola valencià del segle XVIII, de titularitat pública i ubicat al nucli urbà que actualment l’Ajuntament està condicionant com a nou espai cultural municipal, orientat en el futur a albergar exposicions, habilitar un saló d’actes i acollir la biblioteca municipal.

La vicepresidenta s’ha compromès a ajudar el Consistori en el desenvolupament d’aquest projecte. “Des de la Diputació tendim la mà a l’Ajuntament perquè es continue en la rehabilitació d’aquest habitatge donat que es tracta d’un projecte que persegueix aportar cultura al poble i donar a conèixer el patrimoni propi de Cheste”, ha remarcat.

Per la seua part, l’alcalde de la localitat, José Morell, que acompanyat pels regidors José Vicente Guijarro i Maria Ángeles Llorenteha estat en tot moment al costat de la vicepresidenta, s’ha manifestat en una línia molt semblant, mostrant la intenció del Consistori de potenciar  tots els valors i atractius que posseeix el municipi en el seu conjunt. Així mateix, Morell ha aprofitat l’ocasió per agrair a la Diputació de València el seu suport i interès per conèixer i atendre les necessitats dels municipis.

 

Visita a Bodegas Reymos

Durant aquesta jornada Maria Josep Amigó també ha visitat les instal·lacions de Bodegas Reymos, la primera cooperativa vitivinícola constituïda en territori valencià i una de les més antigues d’Espanya que commemorarà el seu centenari el proper any 2018. Aquesta cooperativa radicada en Cheste i dedicada, majoritàriament, a la producció de vins de la varietat moscatell constitueix un dels principals pols d’ocupació i dinamització local.

En la mateixa, un total de 700 socis viticultors aporten, anualment, una collita mitjana de 13.000 tones de raïm gràcies a les més de 1.300 hectàrees de verema adscrites a la mateixa localitat i adjacents que són destinades a la producció de vins dolços.

Destacats