Maria José Catalá: "reivindique una ciutat de València que siga líder del Mediterrani"

L'alcaldessa de València desitja que la capital del Túria siga un autèntic referent del país en prosperitat, oportunitat per als joves i una democràcia sana.

Guardar

Maria José Catalá, alcaldessa de València, porta la Senyera el 9 d'octubre. ROBER SOLSONA
Maria José Catalá, alcaldessa de València, porta la Senyera el 9 d'octubre. ROBER SOLSONA

L'alcaldessa de València, Maria José Catalá, llueix este 9 octubre amb orgull la Reial Senyera en la Processó Cívica. Abans de l'inici, ha volgut reivindicar el potencial de la ciutat de València. "Reivindique una ciutat plena de gent treballadora, una ciutat que siga líder del mediterrani i reivindique que ha d'aconseguir tornar a liderar en el nostre país: prosperitat, oportunitats per als nostres joves, una democràcia sana i com he dit, càntics d'amor i molts himnes de pau", assenyala l'alcaldessa.

La primera edil confessa que portar la Senyera és un orgull. "La veritat és que la vaig portar en 2019 i ara repetisc com a alcaldessa de València, i és un orgull per a qualsevol valencià i em sent molt honrada i sé que és un privilegi que qualsevol valencià que està en la plaça o estiga veient des de casa aquesta celebració portaria en molt d'orgull i molt de gust. Hem intentat que la ciutat estiga bonica i preparada per al dia gran de tots valencians i que els valencians diguem molt alt allò que diu el nostre himne, càntics d'amor, himnes de pau en un dia com hui que els himnes de pau arriben molt lluny i acabe la barbàrie. "

D'aquesta manera, ha volgut recordar com els valencians "donem exemple de democràcia, de saber estar i d'ensenyar-li als nostres xiquets com som. Som gent pacífica, generosa, gent treballadora i que se sent molt orgullosa de la nostra Senyera." D'altra banda, Maria José Catalá ha confessat que com ja va portar la Senyera en 2019, ja tenia experiència per a preparar-se per a portar eixos 10 quilos de pes. "Arriba un punt en què el carrer et porta. Però és cert que recomana com preparar-se i també uns dies abans una mica de fisio, unes sabates còmodes i molta il·lusió i alegria".

Per a acabar, ha tingut paraules per als més xicotets que gaudeixen hui en els carrers. "Volem que siguen gent respectuosa, que isca al carrer amb l'alegria, un dia estupendo de falles i que ens dóna la nostra terra que hui és endolcida pels pastissets de Sant Donís i amb la llum i les flors i aquest clima d'armonia i germanor.", apuntava Maria José. A més, com ha assenyalat "tots els membres de la corporació participen en la Processó Cívica i podem reivindicar tots els membres de la corporació tots a l'una des de la concòrdia i des del diàleg".

L'Oposició critica l'entrada de la Senyera a l'Et Deum

La portaveu del PSPV de la ciutat de València, Sandra Gómez, ha criticat que "enguany va a vindre molt marcat perquè l'alcaldessa i portadora de la Reial Senyera va a portar-la a un lloc tancat on molta gent no pot entrar. Hui es va a veure un tros de la processó que només es va a veure representat a uns pocs i quan es porta a la Senyera, no es representa a cap partit, sinó a tots els valencians i valencianes i la Comunitat Valenciana, vull dir que el futur tornarà a imposar-se i la Senyera tornarà a presidir els carrers de la ciutat sense que ningú li la porte a un lloc tancat per a uns pocs.

El portaveu de Compromís per València i exalcalde, Joan Ribó, ha desitjat que siga un dia feliç per als valencians i que siga per a tots i totes. "En aquests últims 8 anys, hem aproximat la Processó Cívica a altres religions i també a associacions centenàries. Per aquest motiu la Processó Cívica puga representar a tota la societat. Per això no estem d'acord el tema de l'Et Deum dins de la Processó Cívica. A València, hi ha un 40 % de persones que no sóc creients i per tant, no se senten representades dins d'una església i hi ha un 3 % d'altres religions, que tampoc es poden sentir representades. Per això, hem proposat que si es vol fer un Et Deum, es faça després de la Processó Cívica. "

Destacats