Manuel Campos: 'Amb el curt 'Distintos' volem explicar la realitat de les persones amb Síndrome de Down'

Aquesta iniciativa pretén trencar amb els tòpics que acompanyen a les persones amb Síndrome de Down

Guardar

distintos
distintos

AsindownAsindown, l'entitat sense ànim de lucre que treballa tant per a millorar la qualitat de vida de les persones amb Síndrome de Down, com per a fomentar la seua inclusió en la societat, està duent a terme el curtmetratge 'Distintos'.

Aquesta iniciativa, que estarà llista entre març i abril, té com a objectiu trencar amb els tòpics i els prejudicis que acompanyen a les persones amb Síndrome de Down, i acostar la seua realitat a la societat.

València Extra ha parlat amb Manuel Campos, Gerent de Asindown, que ens ha explicat més detalls sobre aquest extraordinari projecte.

Com va sorgir la idea de dur a terme 'Distintos'?

'Distintos' naix de la necessitat d'explicar a la societat la realitat de les persones amb Síndrome de Down, a través d'una nova metodologia, el cinema, on ells són els protagonistes de les seues vides i on es trenquen tots aquells tòpics que segueixen acompanyant a les persones amb Síndrome de Down.

Quin és l'objectiu d'aquest road movie?

L'objectiu és constituir-se com a eina per a donar a conéixer a la societat el col·lectiu de les persones amb Síndrome de Down, volent fugir dels tòpics i de les imatges preconcebudes actualment. "Distintos" vol arribar a tots els públics i a totes les persones amb i sense discapacitat. Per a açò anem participar en certàmens, festivals i concursos de cinema tant en l'àmbit nacional com a internacional creant un impacte en tots els nivells de la societat, i serà part dels programes educacionals del centre.

Sobre 'Distintos'.

"Distintos" és un curtmetratge de caràcter social, que tracta la inserció social de persones amb Síndrome de Down a través d'una història en to de comèdia, emotiva i plena de valors humans. Es constitueix com una eina audiovisual ideal per a recolzar aquesta causa a tot el món, mitjançant una pel·lícula cinematogràfica curta, format en auge, que explica una història amable destinada a tots els públics, repleta d'aventures, bons valors i personatges atractius.

Les dues persones que encarnen els personatges principals de la història són membres de Asindown, Pablo Molina i Salva Albert, així com molts dels extres que apareixen en el metratge, són amics i col·laboradors nostres. Al costat d'ells un elenc de luxe que compon el repartiment: Carlos Olalla, Ventura Rodríguez, Sandra Cervera, Llum Barrera, Guillermo Montesinos i María De Paco, amb guió i direcció del director valencià Josevi García Herrero, responsable d'altres curtmetratges de caràcter social com Se Vende Varita Mágica i Contando Estrellas (amb sis premis recents).

La producció estarà llista a la primavera i s'ha realitzat gràcies al treball d'un equip professional coordinat per la Fundació Asindown i la productora valenciana Wicker Films.

En què treballa Asindown?

Des de Asindown pretenem millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals, i les seues famílies, afavorint la inclusió i participació com a ciutadans de ple dret en totes les etapes de la seua vida, mitjançant la promoció de recursos i suports per a la recerca i el desenvolupament personal, social, educatiu i laboral.

Som interlocutors i fem un treball de sensibilització social, donant a conéixer els drets, els deures i la realitat biopsicosocial actual de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals.

Treballem per a aconseguir el compromís per part de les Administracions Públiques i Privades, amb la finalitat de promoure la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Els programes de la nostra organització fomenten la inclusió social dels nostres usuaris en totes les etapes de les seues vides i estan encaminats a defensar els drets fonamentals i individuals de les persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual. En l'actualitat, una àmplia gamma de serveis s'estructuren per a donar cobertura a totes aquestes necessitats.

Arxivat a:

Destacats