La manifestació de l'Orgull de València 2022 reivindicarà mesures per a erradicar les agressions per LGTBIfòbia

Coneix l'horari i recorregut de la manifestació de l'Orgull 2020 de València

Guardar

Manifestació de l'Orgull València - Foto: Jerónimo Roure
Manifestació de l'Orgull València - Foto: Jerónimo Roure

Prop de 70 organitzacions – entre entitats públiques i socials, partits polítics i sindicats – participaran, aquest dissabte 25 de juny, en la manifestació de l'Orgull de València sota el lema 'Davant l'odi: drets i Orgull", amb l'objectiu de posar el focus en l'augment de les agressions cap al col·lectiu i reivindicar mesures per a erradicar la LGTBIfòbia.

A més, des de Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, s'ha informat que s'espera la participació de més de 100.000 persones, que recorreran els carrers de València al costat de 15 vehicles de grans dimensions i les ja tradicionals batucades, que desfilaran darrere de la pancarta de capçalera.

La manifestació d'Orgull de València 2022 arrancarà a les 20.00 hores des del pont de l'Exposició, en la part del Passeig de l'Albereda, que travessarà la Porta de la Mar i continuarà pel carrer Colón, Xàtiva, Marqués de Sotelo i finalment plaça de l'Ajuntament on es llegirà el manifest i arrancarà la festa.

Així, la Festa de l'Orgull de València 2022 comptarà amb Liz Dust i Tracy Pop com a mestres de cerimònia i Lara Sajén com a estrela convidada. A més, la pirotècnia vindrà de la mà de Pirotècnia del Mediterráneo que dispararà un castell de focs artificials a les 00.00 hores. La celebració s'allargarà fins a les tres de la matinada.

En aquesta edició, el col·lectiu vol posar de manifest que "portem 15 anys de greu reculada democràtica, quant a drets fonamentals de la ciutadania i a les polítiques d'igualtat i cohesió social". Per això, ha assenyalat, "continua la lluita contra la transfòbia que prové de les institucions i de qualsevol altre estrat de la societat, i això ha d'acabar ja amb l'aprovació de la Llei Trans Estatal que legitime d'una vegada per sempre el dret a l'autodeterminació".

Entre altres reclamacions prioritàries per a Lambda destaquen la posada en marxa de mesures reals i coordinades davant el VIH, i d'accions efectives que acaben amb l'estigma i la discriminació de les persones que conviuen amb el virus. També la necessitat de posar fi a tot discurs d'odi disfressat de llibertat d'expressió i anar un pas més enllà retirant les subvencions a aquelles organitzacions que fomenten l'odi i la LGTBIfòbia.

Punts 'Arcoiris'

Al llarg de la setmana, Lambda posarà en diferents llocs de la ciutat punts 'Arcoiris' per a oferir informació sobre com actuar en cas de patir una agressió i donar a conéixer els recursos amb els quals compta el col·lectiu.

Les localitzacions d'aquests punts són:

• 21 de juny, de 10 a 13 hores, davant de ​​la plaça de Bous de València
• 22 de juny, de 10 a 13 hores, a la parada de metro de 'Facultats'
• 22 de juny, de 17 a 20 hores, al carrer del Micalet
• 23 de juny, de 10 a 13 hores, a la plaça dels Pinazo

Destacats