Lucentia Horn Trio combina a l'Almodí obres per a violí, parany i piano de LLácer Pla, Blanquer i Brahms

Guardar

Lucentia Horn Trio
Lucentia Horn Trio

Lucentia Horn Trio, format pel trompa solista de l'Orquestra de València, Santiago Pla, per la violinista Anna Korpalska i per la pianista Marisa Blanes, protagonitzarà demà dissabte a l'Almodí, a les 19.30 hores, la nova cita del cicle "Cambra al Palau" que està organitzat pel Palau de la Música. D'esta manera, este trio interpretarà una primera meitat valenciana amb obres de Francisco Llácer Pla i Amando Blanquer, i una segona part amb el compositor romàntic alemany, Johannes Brahms.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut destacar respecte a este concert que "esta temporada estem recuperant i posant en valor el nostre patrimoni musical, i a més com mai s'havia programat en la història del Palau", i una de les maneres és "combinar en un mateix programa i en el mateix plànol d'importància, l'obra de compositors valencians com és el cas de Llácer Pla i Blanquer, amb la d'autors consagrats com Brahms", ha afegit la regidora.

El concert s'iniciarà el concert amb una primera part formada per obres de Llácer Pla i Blanquer, dos dels autors valencians més importants i influents del segle XX. De Francisco Llacer es podrà escoltar "Inducciones" i d'Amando Blanquer la "Improvisación en trio". Ja en la segona meitat del concert s'interpretarà el "Trio per a violí, trompa i piano" de Johannes Brahms, profundament romàntica, que el compositor alemany eleva a la categoria d'obra mestra, dominant els tres timbres tan distints dels instruments i la tècnica per a la seua difícil combinació.

Marisa Blanes porta una dilatada carrera en el marc del concert, la investigació i la docència. L'activitat cambrística és també molt excel·lent en la seua vida professional i col·labora assíduament amb prestigiosos intèrprets internacionals. Per part seua, Anna Korpalska és deixebla del genial violinista Ivry Gitlis. La música de cambra és part fonamental de la seua carrera, així com la seua extensa experiència orquestral com a violí primer d'ADDA·Simfònica , Netherlands Radio Philharmonic Orchestra, i de l'Òpera de les Arts Reina Sofia-Orquestra de la Comunitat Valenciana. Santiago Pla ha format part de nombrosos conjunts cambrístics. Deixeble dels professors Javier Bonet i Will Sanders, va començar la seua carrera professional com a trompa solista en l'Orquestra de Còrdova amb tan sols 17 anys. També ha format part de la Philharmonisches Orchester Regensburg i des de l'any 2002 és trompa solista de l'Orquestra de València.

Destacats