La Llotja de València exhibeix fins a desembre una exposició única sobre les Falles

El motiu de l'exposició fotogràfica és la commemoració dels 7 anys de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat

Guardar

Declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat
Declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat

Les Falles de València compleixen 7 anys des que van ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per a celebrar l'aniversari, la Junta Central Fallera ha organitzat una exposició fotogràfica que s'exhibirà en la Llotja de la Seda de València per a mostrar tots els detalls importants d'aquesta festa tan reconeguda mundialment. La mostra de nom 'Falles, pilar de cultura', estarà disponible a partir de hui i fins el 9 de desembre, de dilluns a dissabtes en horari de 10.00 del matí a 19.00 de la vesprada. Els diumenges es podrà visitar solament al matí, de 10.00 a 14.00 hores.

L'exposició estarà formada per diversos panells explicatius amb representacions fotogràfiques que simbolitzen la base de la festa fallera, mostrant els motius que van derivar a nomenar-la Patrimoni de la Humanitat. Per a realitzar aquesta obra, el dissenyador Ibán Ramón ha sigut el triat, ja que va anar el responsable de la campanya gràfica quan les Falles van ser declarades Patrimoni de la Humanitat fa set anys. Per a això, Ramón ha triat l'art faller, la indumentària valenciana, la música, la pirotècnia, el foc, el sentiment faller, la devoció, la gastronomia, l'artesania, el folklore i la literatura festiva, com a elements principals per a mostrar a tot el públic que acudisca a visitar l'exposició.

Demà se celebrarà un acte per a commemorar el VII aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat a Adís Abeba, capital d'Etiòpia en la seu de l'ONU el 30 de novembre de 2016.

La Junta Central Fallera ha emés un comunicat per a anunciar que aquesta exposició fotogràfica servirà per a celebrar el nomenament de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat fa 7 anys. No obstant això, les diferents activitats que es realitzaran anualment serviran per a recordar que la festa suposa un reconeixement mundial durant els 365 dies de l'any.

Destacats