Les universitats valencianes aposten per la digitalització amb els seus nous graus i màsters

La Universitat de València oferirà un nou grau per a aquest curs 2019-2020, mentre que la Universitat Politècnica de València aposta per dues noves carreres i quatre màsters

Guardar

universidades
universidades

Els temps canvien i les universitats també. Amb l'objectiu d'adaptar-se als avanços que vindran en els pròxims anys, els centres educatius innoven en la seua oferta de cursos perquè les pròximes generacions estiguen a punt, una dada més que important a tan sols un dia per a conéixer quins són els resultats de la Prova d'Accés a la Universitat (PAU) a la qual es van presentar més de 20.000 estudiants. I és que tant la Universitat de València (UV) com la Universitat Politècnica de València (UPV) compten amb nous graus i postgraus per al curs 2019-2020.

En el primer cas, la UV ofereix, com a novetat, el Grau en Intel·ligència i Analítica de Negocis, una carrera amb 50 places per curs que al principi es presenta en castellà i es preveu la seua obertura cap a l'anglés, segons fonts del centre. En concret, respon a la forta demanda de professionals amb habilitats analítiques en els negocis per a dotar-los de competències tècniques i de visió de negoci de forma equilibrada.

Impartida en la Facultat d'Economia del Campus de Tarongers, el seu objectiu és "contribuir a la formació de persones capacitades en les modernes tecnologies d'anàlisis de dades i les seues potencials aplicacions a la gestió empresarial, amb un coneixement clar de les necessitats reals de l'empresa i amb una dosi important d'iniciativa creativa per a enfrontar-se als reptes de l'economia digital i les noves formes d'interactuar de totes les parts que conflueixen en el mercat".

Respecte a la UPV, enguany començarà impartir el Grau en Tecnologia Digital i Multimèdia a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació per a abordar totes les etapes de vida d'un contingut digital: creació (disseny gràfic, narrativa, usabilitat, interacció, àudio i vídeo), distribució (xarxes d'accés, transport i continguts, tecnologies i plataformes de streaming, seguretat, codificació, sistemes cloud, virtualització) i explotació (gestió de projectes, metodologies àgils, formació, indústria 4.0, IoT).

Així mateix, en el curs 2019-2020, la mateixa universitat posarà en marxa el doble Grau en Enginyeria Forestal i del Medi natural i Ciències Ambientals, amb 30 places de moment, segons l'organització. Una opció que proporciona formació amb coneixement en les àrees científiques, tecnològiques, socials, econòmiques, jurídiques i de gestió del medi ambient".

Respecte a màsters, a UPV afegirà a la seua llesta quatre més. En primer lloc, el Màster Universitari en Intel·ligència Turística, "que significa recopilar i aprofitar les dades generades pels usuaris per a ajustar la demanda d'una manera eficient"; i el Màster Universitari en Comunicació Transmèdia i Gamificació, un títol ja existent però que s'actualitza amb Serveis i continguts web, E-Consulting en societat de la informació i Administració electrònica com a noves especialitats.

Destacats