Les parades on es podrà fer transbord en la Línia 10 de Metrovalencia

Els transbords seran completament gratuïts, encara que s'abandonen les instal·lacions de Metrovalencia

Guardar

Vagó de la Línia 10 de Metrovalencia / Foto: @ArcadiSD
Vagó de la Línia 10 de Metrovalencia / Foto: @ArcadiSD

La Línia 10 de Metrovalencia ha començat, hui, a funcionar connectant el centre de València amb el barri de Natzaret, passant per la Ciutat de les Arts i les Ciències. Sens dubte, una de les connexions de metro més esperades per a la ciutat de València, ja que permetrà la connexió amb llocs de gran afluència en els quals, abans, no hi havia accés amb metro, com la Ciutat de la Justícia o l'Hospital La Fe.

Amb un total de huit estacions dividides en tres subterrànies – Alacant, Russafa i Amado Granell-Montolivet – i cinc en superfície – Quatre Carreres, Ciutat Arts i Ciències-Justícia, Oceanogràfic, Moreres i Natzaret –, l'L10 s'ha adaptat a les freqüències de la resta de línies de Metrovalencia amb 7,5 minuts fins a Ciutat Arts i Ciències-Justícia i 15 minuts fins a Natzaret els dies laborables, que es converteixen en 10 i 20 minuts, respectivament, en dissabtes, diumenges i festius.

Però, en quines parades es podrà fer transbords? Amb la inauguració de la Línia 10, s'ha obert al públic la connexió per als vianants entre les estacions Alacant i Bailén, mitjançant un passatge per als vianants que facilitarà els transbords amb la línia 7 sense abandonar les instal·lacions.

No obstant això, per a realitzar els transbords amb la resta de línies, serà necessari abandonar les instal·lacions de Metrovalencia. Així i tot, continuarà sent completament gratuït, ja que en validar el títol no es descomptarà cap viatge addicional, sempre que no hagen transcorregut més de 20 minuts.

D'aquesta manera, les connexions més senzilles es podran realitzar des de les següents estacions: des de Xàtiva, amb les línies 3, 5 i 9 o Plaça Espanya per a l'L1 i L2.

En un futur, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana també ha plantejat una nova connexió per als vianants entre les estacions d'Alacant i Xàtiva, les obres de la qual començaran pel mes de juny.

Destacats