Les obres guanyadores dels Premis Ciutat de València es presenten aquesta vesprada a la Fira del Llibre

Tres dels guardonats estaran presents en l'acte que es desenvoluparà a partir de les 6 de la vesprada en el Museu de Ciències Naturals

Guardar

Inauguració de la fira del llibre de València
Inauguració de la fira del llibre de València

En la XXXIX edició d'aquest certamen van participar 1.772 escriptors i escriptores, la qual cosa va suposar un considerable augment respecte a anys anteriors. La possibilitat, per primera vegada, de presentar les obres en format digital va propiciar aquest augment de participació que en alguna de les modalitats va triplicar el d'anys anteriors. També va contribuir a "la globalització d'estos premis municipals que dinamitzen el sector literari" en paraules de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello.

Les obres que van resultar premiades i que es presenten aquesta vesprada a partir de les sis en el Museu de Ciències Naturals són: "Vida del lletrat Mateu de Bel, contada en llengua viva" de Josep Franco Martínez (narrativa en valencià); "De la pròpia veu a la veu pròpia", d'Antoni Defez (assaig en valencià); "Ella i màquina" de Sergi Berbel (teatre en valencià); "Ultramarins", d'Eduard Marco Escamilla (poesia en valencià); "La pesquisa de los tesoros ocultos" d'Ángel Juan Alloza Aparicio (narrativa en castellà); "Los ojos pintados y relumbrantes de la serpiente" d'Herminia Luque Ortiz (assaig en castellà) i, finalment, "De tu tacto" de Mª Carmen Caramés Gorgal (poesia en castellà). El premi Max Aub de teatre en castellà va quedar desert en esta ocasió. Han confirmat la seua presència aquesta vesprada Antonio Defez, Josep Franco i Eduard Marco Escamilla.

L'Ajuntament de València contribuïx esta manera a la difusió de les obres guanyadores gràcies als acords amb les editorials Bromera i Edicions del Bullent, per als llibres en valencià, i amb Pre-Textos i Ñaque, per a les obres en castellà, "a fi que la difusió i l'impacte en la societat siga el major possible" en paraules de Gloria Tello.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals ha recordat l'impuls que han experimentat en aquesta última edició els Premis Ciutat de València, "la procedència de les obres ha sigut molt més global, ja que si bé arribaven originals de diversos països en anteriors convocatòries, enguany han sigut centenars els llibres enviats des de països com l'Argentina, Colòmbia o Mèxic. També s'han rebut originals procedents dels Estats Units, Guinea Equatorial, Paraguai, Puerto Rico, Xile, Nicaragua, Hondures, El Salvador o Nova Zelanda, entre altres".

Destacats