"Les obres del Palau de la Música han patit un retard de sis mesos però, amb l'última adjudicació, es torna a posar tot en marxa"

El Palau de la Música comença a veure més a prop la data de finalització d’obres després de l’adjudicació de la redacció del projecte d’obres

Guardar

Sala Rodrigo palau de la musica
Sala Rodrigo palau de la musica

Les grans obres sempre pateixen retards. A vegades succeeixen imprevistos que fan que, malgrat intentar calcular tots possibles inconvenients, una reforma no tire avant. La ciutat de València ha sigut testimoni d'això en nombroses ocasions. La més recent, la paralització de les obres de la plaça de la Reina, on una reclamació en el procés d'adjudicació va fer que tot es quedara tal com estava fins que es dictara una la resolució. Una cosa similar li ha ocorregut al Palau de la Música, qui, per una reclamació del col·legi d'arquitectes, ha vist paralitzat el procés cap a la seua reforma. No obstant això, una vegada l'administració ha ratificat en favor de la reforma, el Palau ha tornat a posar-se en marxa i ara fa un pas cap a la finalització de les obres amb l'adjudicació de la redacció del projecte d'obra.

El 29 de juny va ser l'últim dia que el Palau de la Música va obrir les portes al públic, quan es va desprendre part del sostre de la sala Joaquín Rodrigo. Des de llavors, l'Ajuntament de València va decidir aprofitar i fer una reforma completa de l'edifici, per a, segons va dir Gloria Tello en el seu moment "actualitzar-lo al segle XXI". El problema ha sigut que amb la irrupció de la pandèmia, el procés s'ha allargat considerablement. "L'informe del col·legi d'arquitectes va paralitzar el procés, però, amb l'arribada de l'estat d'alarma es va produir un retard més gran fins i tot. El servei administratiu va deixar d'estar operatiu i per tant, l'obra ha patit un retard de més de sis mesos", explica Luisa Notario, regidora de Gestió de Recursos.

L'adjudicació de la redacció del projecte per a reformar les sales Iturbi i Rodrigo del Palau de la Música i per a l'adequació de l'auditori per a fer-lo més sostenible i energèticament eficient s'ha fet per un import total de 244.295,13 euros. Ara l'empresa adjudicatària disposarà de tres mesos per a abordar la seua redacció.

Sala Iturbi

Per què és tan important l'adjudicació de la redacció del projecte per al futur de les obres del Palau? La regidora aclareix que "la redacció del projecte és necessària per a licitar el projecte arquitectònic del projecte d'obra. L'adjudicatari té un límit de sis mesos per a fer-lo i presentar-lo i llavors, donar principi a l'equip". La intenció és que les obres acaben com més prompte millor: "Nosaltres declarem un procediment d'urgència a l'octubre per a acurtar els termes que diu la llei, no obstant això, és un projecte europeu que necessita un procés llarg", explica la regidora.

D'altra banda, la paralització provocada pels problemes derivats de l'informe del col·legi d'arquitecte va fer que es retardaren les obres dos mesos més. "La resolució va arribar el 10 de març, on es va desestimar l'informe presentat pel col·legi d'arquitectes. Just quan féiem un pas avant, es va declarar l'estat d'alarma i ja va ser impossible accelerar la reforma" diu Notario.

Per part seua, la regidora assegura que acceleraran els contractes tot el possible, i que per tant ara ja anirà tot més de pressa, però de moment, amb els problemes derivats de la pandèmia, no han "pogut accelerar res més". "Les obres del Palau de la Música han patit un retard de sis mesos però, amb l'última adjudicació, s'ha posat tot en marxa i de la forma més ràpida possible", sentència Notario.

Arxivat a:

Destacats