Ja estan en marxa les obres de la Unitat d’Igualtat de Torrefiel-Orriols

Guardar

La regidora Lucía Beamud visita la Unitat d'Igualtat Torrefiel-Orriols
La regidora Lucía Beamud visita la Unitat d'Igualtat Torrefiel-Orriols

La regidora d'Igualtat i Polítiques LGTBI de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha visitat aquest matí les obres de la nova Unitat d'Igualtat dels barris de Torriefiel i Orriols. Es tracta de la segona oficina de barri que s'obrirà a la ciutat, després de la Unitat d'Igualtat del Marítim que està en funcionament des de l'any 2016 "treballant per promoure la igualtat de gènere i prevenint la violència masclista amb uns resultats molt satisfactoris i positius", ha dit Lucía Beamud.

Les dones dels districtes de Campanar, La Saïdia, Rascanya i Benicalap, que en són quasi cent mil (97.892), tindran un centre de referència que treballarà cada dia amb dues tècniques (una agent d'Igualtat i una tècnica promotora d'Igualtat) en temes com ara l'erradicació i prevenció de la violència masclista a través d'atencions personalitzades, cursos, tallers o xarrades.

La Unitat d'Igualtat de Torrefiel-Orriols es localitza en la plaça de Salvador Allende, emmarcada en el conjunt de vivendes conegut com a "Sant Jerònim". En el límit est del barri de Torrefiel i confrontant amb el barri d'Orriols, la plaça és un lloc representatiu i de referència, pròxim a diferents servicis i recursos. El projecte d'obra inclou la perspectiva de gènere i ha tingut en compte les necessitats de les dones, principal grup destinatari del servici. Les obres es van iniciar el passat 31 de gener. Amb una duració de sis mesos i un pressupost de 143.264 euros, l'habilitació del local finalitzarà el pròxim estiu.

El local municipal disposarà dels següents espais: despatx per a l'atenció personalitzada amb dos llocs de treball, sala polivalent per a activitats de grup, espai d'espera i atenció a les cures, el joc infantil i lactància, espai d'atenció íntima, i un pati interior.

Lucía Beamud ha explicat que "aquesta oficina és un pas endavant importantíssim, impensable fa uns anys", i ha afegit que "la Unitat d'Igualtat de barri s'ha de convertir en un referent, un punt de trobada de dones, homes i entitats, en què s'impulsen i promoguen accions destinades a fomentar la igualtat, la no-violència i la diversitat".

L'objectiu de les tècniques d'igualtat és coordinar-se amb els recursos municipals, les associacions i entitats dels barris. La metodologia de treball serà participativa i comunitària. Les tècniques realitzaran un servici d'atenció especialitzat en gènere a dones: informaran sobre drets i recursos en matèria d'igualtat i violència de gènere; atendran, derivaran i faran seguiment a víctimes d'aquesta violència; assessoraran en matèries com orientació professional, educació, corresponsabilitat i conciliació.

A més, portaran a terme programes dirigits a la població dels barris: accions de sensibilització, formació, promoció de la coeducació o prevenció de la violència de gènere. Finalment, brindaran suport tècnic en matèria de gènere a professionals en relació amb desenvolupament de projectes, plans d'igualtat, estudis o protocols, entre d'altres.

La regidora d'Igualtat i Polítiques LGTBI, Lucía Beamud, ha recordat que la tasca de les dues tècniques d'igualtat que treballaran en la Unitat d'Igualtat de Torrefiel-Orriols en la promoció de la igualtat i en la detecció i prevenció de casos de violència masclista "és una tasca de carrer", però que també "és important que puguen disposar d'una oficina". Comptaran amb espais per poder fer atencions individualitzades.

Destacats