Les obres de desamiantat del pavelló central de l'antic hospital La Fe comencen el dimarts

Guardar

hospital-la-fe-campanar
hospital-la-fe-campanar

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública signarà dimarts que ve 12 de gener l'acta de comprovació de replanteig i inici d'obres de desamiantat estructural del pavelló central de l'antic hospital La Fe, que està previst que finalitzen el novembre de 2021.

Aquesta actuació és el pas previ necessari per a la posterior demolició de l'edifici dins del projecte de transformació de l'antic hospital La Fe de Campanar en el nou Complex Sanitari 'Campanar-Ernest Lluch', ha indicat la Generalitat en un comunicat.

L'obra s'ha adjudicat per un pressupost de 5.663.852,23 euros. La superfície construïda del pavelló central és de 51.459,25 metres quadrats, dels quals uns 43.845,34 m² estan afectats per l'amiant estructural a retirar.

Així, aquesta operació constituirà una de les intervencions de desamiantat estructural d'edificis "de major envergadura realitzada a Espanya". Aquesta actuació és semblant a la ja realitzada en el pavelló de rehabilitació.

Les obres de construcció del nou centre de salut 'Campanar II', iniciades el gener de 2020, segueixen en fase d'execució. Aquest nou centre d'Atenció Primària donarà servei al departament de salut València-La Fe i comptarà amb un Punt d'Atenció Continuada amb 6 consultes d'urgències; sala de raigs X; 34 consultes de medicina de família; 6 consultes pediàtriques.

Així mateix, tindrà una unitat d'odontologia preventiva; una sala d'extraccions, tractament i cures; àrea de cirurgia menor ambulatòria; àrea maternal; àrea de rehabilitació; àrea de salut sexual i reproductiva; àrea de salut mental; àrea de prevenció precoç del càncer de mama i l'àrea administrativa i de direcció del centre. Donarà servei a al voltant de 31.000 habitants.

El nou centre d'especialitats donarà servei d'Atenció Especialitzada a uns 250.000 habitants i comptarà amb una àrea de cirurgia major ambulatòria amb quatre quiròfans; 55 consultes de 19 especialitats; 11 sales d'exploracions funcionals; gabinet d'endoscòpies; àrea de diagnòstic per imatge; àrea d'extraccions i laboratori, i l'àrea administrativa i de direcció del centre.

Tots dos edificis, que ocuparan una superfície d'uns 10.000 metres quadrats de la parcel·la de l'antic hospital La Fe, milloraran tant l'Atenció Primària dels veïns de la zona de Campanar, amb el nou centre de salut, com l'Atenció Especialitzada, segons la Generalitat. En aquest sentit, l'edifici d'especialitats es concep com un centre d'alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments al nou hospital La Fe de Malilla i atendre amb la major celeritat als pacients.

A més, continuen en execució les obres per a la reforma i rehabilitació de l'antic edifique d'Investigació i Laboratoris per a albergar la nova seu del Servei d'Emergències Sanitàries de València (SES), que actualment se situa en l'antiga Escola d'Infermeria de Campanar.

En l'edifici reformat se situaran les dependències administratives i d'emmagatzematge del SES, les bases SAMU Alfa III i Alfa VII, que cobreixen l'àrea metropolitana de València. Les obres es van iniciar el gener de 2020 i s'espera que es concloguen en el segon trimestre de 2021.

Destacats