Les negociacions de la Nau II "superen un escull" i continuaran el dilluns

Totes dues formacions ixen "satisfetes" de la reunió i s'emplacen a acudir a la següent amb una proposta d'acord de govern i treball

Guardar

Reunión Ribó Gómez-3
Reunión Ribó Gómez-3

Des de tots dos partits es coincideix en alguna cosa després d'eixir de la reunió de hui; tots dos volen avançar en un "govern de coalició" per a la ciutat de València i, insisteixen, estan oberts "per a parlar de tot". La vicealcaldía del PSPV, encara que segueix sobre la taula, ja no "bloqueja" tota la resta: "hem aconseguit superar aqueix escull i parlarem d'un model conjunt", ha assegurat el socialista Carlos Vila.

Els socialistes han deixat una "proposta d'organització" amb l'alcaldia, la vicealcaldía que reclama Sandra Gómez i "10 tinents d'alcalde": "Hem plantejat un model similar al del Botànic, amb les decisions al 50% en la junta de govern. Per a treballar amb un equilibri i consens, com en el Botànic".

Des de Compromís, Amadeu Mezquida ha assenyalat com el més rellevant de la reunió que la vicealcaldía ja no siga un "bloqueig" per a tota la resta, perquè ja s'han emplaçat a acudir el dilluns per a parlar "d'un model conjunt" per al govern de València.

Les negociacions entre tots dos partits semblaven estancades, i tots dos esgrimien arguments semblants. Des del PSPV veien la proposta -ja retirada- de Gerències -coordinadors per damunt dels regidors- com una forma de fer una segona estructura de govern. Una cosa semblant deien des de Compromís, però cap a la demanda d'una vicealcaldía: "Obri la porta a un govern paral·lel, on les decisions de l'alcalde puguen ser contestades per la vicealcaldía, o aquesta intente acaparar l'agenda. És una manera de controlar i fer equips en competició amb l'alcaldia, i això no li ho pot permetre cap ciutat", asseguren.

Després de la reunió de hui, no obstant això, sembla que s'ha avançat. El límit per a aconseguir un acord, segons va assenyalar l'alcalde Joan Ribó, és "a mitjan juliol", perquè en aqueix mateix mes ha de celebrar-se el primer ple ordinari amb la corporació llesta.

Des de PSPV assenyalen que la seua voluntat de treballar per a una bona "coordinació", i han llançat la proposta d'una "presidència fixa" en el ple -fins ara era rotativa-, que aporte visibilitat. Alguna cosa que des de Compromís no consideren "fonamental" en les negociacions "ni per al futur de la ciutat".

Des de la formació de l'alcalde confien que tinguen en compte aqueixa "cessió" a l'hora de retirar l'exigència del sistema gerencial, i fins i tot han assenyalat que faran "un altre pas" i cessaran els coordinadors d'àrea actuals "excepte els del PSPV". "Compromís passa així de les propostes als fets, i convida al PSPV a fer el mateix amb les seues pretensions de màxims que passen per obtenir una vicealcaldia que no s'ha imposat en cap ciutat on hi ha acord entre Compromís i PSPV", assenyalen.

Destacats