Les Magues de Gener tornen a València amb una cavalcada estàtica a la plaça de l'Ajuntament

La cavalcada de les Magues arrancarà a les 11.30 hores, i serà necessari reservar l'entrada gratuïta per a accedir

Guardar

Edicions anterios de la Cavalcada de les Magues de Gener a València
Edicions anterios de la Cavalcada de les Magues de Gener a València

Torna la Cavalcada de les Magues de Gener a València. Després que l'any passat haguera de suspendre's a causa de la pandèmia, en aquesta ocasió, les Magues tornen a la ciutat, el pròxim diumenge, 16 de gener, amb una cavalcada estàtica a la plaça de l'Ajuntament de València, que arrancarà a les 11.30 hores. Això sí, per a assistir a l'esdeveniment serà obligatori reservar l'entrada gratuïta a través de la pàgina web de la Societat Coral el Micalet.

Enguany, les Magues de Gener, que simbolitzen la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat-Sororitat, estaran representades per Daniela Requena, periodista, activista LGTBI i Influencer; Lucía Beamud, regidora d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI; i Sénia Mulayali, una booktuber sahrauí "molt valenciana". Aquestes tres dones seran les encarregades de presidir la celebració de la Festa de la Infantesa.

I és que en la Cavalcada de les Magues de Gener 2022 de València no faltarà la participació de grups de moixerangues, batucades, dansa, dolçaina i tabal, formacions musicals, animadors, associacions i, a més, l'actuació del cantautor Andreu Valor. Així mateix, les magues regalaran als xiquets i xiquetes el conte il·lustrat 'Matilde Salvador, una vida musical', on s'aborda la figura d'aquesta gran compositora castellonenca, quan es compleixen 15 anys de la seua mort.

Edicions anteriors de la Cavalcada de les Magues de Gener
Edicions anteriors de la Cavalcada de les Magues de Gener

Sens dubte, un acte que, malgrat la polèmica que suscita, sempre compta amb un gran acolliment per part del públic valencià, i posa el fermall d'or a la Festa de la Infantesa 2021-2022, que ha comptat amb l'organització de tallers, conferències i fins a una Mostra d'Art. De fet, serà a partir del pròxim 18 de gener quan es podrà visitar les obres finalistes de la II Mostra d'Art 'Som diversitat', a la sala d'exposicions de la Societat Coral el Micalet.

La cavalcada de les Magues de Gener ha vingut per a quedar-se, amb l'objectiu de recuperar l'esperit de la infantesa, i transmetre la importància de la màgia quotidiana per a crear un futur més just. Cristina Escrivà, coordinadora del projecte, ha destacat que "les Magues de Gener és una iniciativa consolidada a la ciutat que, en aquesta ocasió, posa el focus en el respecte a la diversitat, un assumpte nuclear en l'educació".

Per part seua, Tonetxo Pardiñas, president del Micalet, ha agraït "el compromís i la generositat de tots els que fan possible la celebració d'aquesta festa en la qual participen fins a 51 agrupacions".

Edicions anteriors de la Cavalcada de les Magues de Gener
Edicions anteriors de la Cavalcada de les Magues de Gener

Aquesta celebració es va organitzar, per primera vegada, l'any 1937, sota el govern de la República. La ciutat de València es va convertir en una ciutat acollidora, i molts menors refugiats, procedents de Madrid, es van instal·lar en el territori valencià per a fugir de la guerra. Amb l'objectiu de retornar-los l'alegria, es va organitzar la Festa de la Infantesa. I encara que llavors aquesta celebració tenia un tint polític, la veritat és que aquesta entitat cultural només ha recuperat l'esperit de la festa, modernitzant-la i incorporant a les Magues de Gener, que representen valors universals.

Arxivat a:

Destacats