Les Falles 2021 se celebraran en el segon semestre de l'any

Dilluns que ve, es mantindrà una reunió per a decidir quina és la data triada i quines activitats es podran celebrar

Guardar

crema ep
crema ep

Totes les expectatives estaven posades en la reunió d'ahir entre la Conselleria de Sanitat i representants del món faller. I és que la intenció era eixir amb una data per a la celebració de les Falles de 2021. No obstant això, no va ser com s'esperava. Davant la imminent supressió de l'estat d'alarma, la consellera Ana Barceló va optar per emplaçar al sector faller a una nova reunió, dilluns que ve, 10 de maig, per a, llavors sí, decidir quina data seria la millor opció i, sobretot, quines activitats falleres es podrien desenvolupar tenint en compte la situació epidemiològica.

Així i tot, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, es mostrava esperançat perquè assegurava que hi haurà Falles en 2021. En la reunió, s'ha analitzat la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana i, més concretament a la ciutat de València. I encara que és cert que el calendari de vacunació no avança com s'esperava, la incidència acumulada continua estant per sota dels 50 casos per cada 100.000 habitants. Així, ha afirmat Galiana, "la bona notícia és que estem parlant de 2021".

Un altre dels punts que s'ha abordat en la reunió ha sigut l'obertura de casals. Galiana ha destacat "el treball del món faller, un col·lectiu que ha demostrat ser responsable i solidari". Així, s'ha acordat que la setmana vinent s'estudiarà un pla de desescalada per a poder començar a obrir-los amb totes les garanties de seguretat. Cal recordar que, fins ara, els casals només poden obrir per a fins administratius.

Possibles dates per a les Falles de 2021

Des d'un primer moment han sigut tres les dates que s'han remenat: el mes de juliol, a principis de setembre – abans de començar el curs escolar – o a l'octubre – fent-les coincidir amb el 9 d'Octubre –. De moment, cap de les dates s'ha descartat. I encara que és cert que el mes de juliol era el preferit pel col·lectiu faller, qualsevol opció és bona per a poder celebrar unes festes que tant d'impacte econòmic i social generen a la ciutat.

El que si que sembla que és més clar és que no seran unes Falles a l'ús, perquè com ja va apuntar l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, "les de 2021 seran unes Falles de transició". Una postura que també comparteix el sector faller. De fet, com assenyalava Guillermo Serrano, president de la Interagrupació de Falles, en una entrevista a aquest diari, "encara que tenim clar que no hi haurà revetles ni actes multitudinaris, sí que estem plantejant la possibilitat de poder celebrar alguns actes a nivell de cada comissió, com a cercaviles, concursos de paelles o, fins i tot, l'Ofrena".

Totes les veus estan d'acord que enguany toca reinventar-se, però el que tampoc volen són "unes Falles de plantar i cremar". "Volem tancar l'exercici faller de manera digna" per a posar ja el focus en les Falles de 2022.

Arxivat a:

Destacats