Les dones i el treball en el franquisme, a debat en La Nau des d'aquest dimarts

Els tres debats se celebraran a l'Aula Magna amb entrada lliure fins a completar aforament

Guardar

Claustre_de_la_Nau_durant_l'exposició_de_Renau
Claustre_de_la_Nau_durant_l'exposició_de_Renau

El Centre Cultural La *Nau de la Universitat de València (UV) acull des d'aquest dimarts, 9 d'abril, un cicle dedicat a les dones i al treball en el franquisme amb tres debats fins a mitjan maig: 'De la República al primer franquisme', 'Franquisme i repressió contra les dones' i 'Ser dona en temps de Franco'.

Les sessions estan programades aquest dimarts, el dimecres 8 de maig i el dimarts 14 de maig. Tots se celebren a l'Aula Magna de la Nau a les 19 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament. Els organitza l'Aula d'Història i Memòria Democràtica de la UV, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica.

Obri el cicle la conferència 'Moviment obrer i fonts orals. De la República al primer franquisme' amb David Ginard, professor titular d'Història Contemporània de la Universitat Illes Balears. Estarà presentat per Ana Aigualit, catedràtica d'Història Contemporània i codirectora de l'aula, avança la Universitat en un comunicat.

'Franquisme i repressió contra les dones: últims estudis i estat de la qüestió' és el títol del segon debat del 8 de maig. Estarà a càrrec d'Ángeles Egido, catedràtica d'Història Contemporània de la UNED, presentada per Francisco Javier Navarro, titular d'Història Contemporània de la UV i director de la càtedra.

Com a colofó, el 14 de maig serà el torn de 'Ser dona en temps de Franco', a càrrec d'Aurora Morcillo, catedràtica d'Història de la Florida International University (FIU), presentada per Marc Baldó, també catedràtic d'Història Contemporània i codirector de l'aula.

El Vicerectorat de Cultura i Esport i el departament d'Història Contemporània han creat l'Aula d'Història i Memòria Democràtica per a fer visibles iniciatives relacionades amb la història i la memòria democràtica des de l'àmbit acadèmic a la societat.

Destacats