Les casetes exteriors del mercat de Russafa disposaran d'aigua potable

Guardar

Mercat de Russafa
Mercat de Russafa

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que l'Ajuntament de València ha encarregat un projecte tècnic que estarà acabat a finals d'any per dotar a les XX casetes exteriors del Mercat de Russafa d'aigua potable. A més, el projecte també contempla la corresponent instal·lació d'una xarxa de desaigües que donarà servici a tots els llocs exteriors d'aquest emblemàtic mercat situat en la plaça de Baró de Cortes.

El regidor Galiana ha dit sobre la iniciativa que "es tracta d'una actuació que millorarà de manera considerable les condicions sanitàries de les paradetes exteriors del mercat de Russafa, ja que a partir d'ara tindran subministrament directe d'aigua potable i instal·lació de desaigües que facilitarà la neteja del seu espai".

Carlos Galiana ha assenyalat que "es tracta d'actualitzar també les parades que donen a l'exterior del mercat, és a dir, directament al carrer. El mercat de Russafa compta amb paradetes pels quatre costats que, a més d'aquesta actuació, en el futur es veuran especialment beneficiades per la reforma de la plaça de Baró de Cortés que desenvoluparà el consistori i que millorarà de manera molt important l'entorn del mercat".

L'encàrrec del projecte tècnic s'ha adjudicat per un import d'11.858 euros. Galiana ha recordat que no és l'única actuació que afronta la regidoria en els mercats municipals pel que fa a tema d'aigua. "En l'anterior mandat vam instal·lar l'aigua calenta en el mercat d'Algirós, una prestació que era incomprensible que no tinguera. Ara continuem en la línia de millorar les condicions sanitàries dels nostres mercats municipals".

LA PESCATERIA, JA EN FUNCIONAMENT

La pescateria de Russafa ja funciona a ple rendiment, després de sis mesos d'obres. La nau de pescateria compta amb una instal·lació completament renovada. La reforma duta a terme s'ha centrat principalment en la reparació dels danys estructurals que havia patit l'edifici a causa de les filtracions d'aigua acumulades durant anys i que començaven a causar problemes greus en l'estructura.

A més de la reparació dels danys, l'Ajuntament de València ha facilitat als comerciants noves instal·lacions en les quals treballar, fent una inversió en noves neveres, expositors per als productes amb separació entre venedors, i desaigües a terra més eficients per evitar la filtració de líquids i prevenir l'aparició de deficiències que danyen l'estructura de nou. Aquesta inversió en reparació i rehabilitació de la nau ha tingut un cost d'adjudicació final de 435.349 euros.

Destacats