Les carreteres valencianes es mantenen obertes amb el dispositiu especial de la Diputació

Les principals incidències es concentren en la demarcació de L'Alcúdia de Crespins, especialment en la comarca de la Vall d'Albaida, amb diverses carreteres en les quals s'ha de circular amb precaució per neu

Guardar

carreteras valencianas
carreteras valencianas

La xarxa de carreteres de la província de València es manté en funcionament i totes les seues vies obertes al trànsit amb el dispositiu desplegat per la Diputació de València i la ràpida resposta de la institució provincial davant les diferents incidències que s'han registrat amb motiu de l'onada de fred polar que assota la península. S'ha activat el nivell d'emergència 0 per nevades en les comarques de la Safor i la Vall d'Albaida i la previsió és que a partir de la vesprada el fred s'estenga a les comarques de La Costera i la Canal de Navarrés, per la qual cosa els efectius de la institució provincial es troben mobilitzats amb tot el dispositiu d'alerta.

De moment, els principals treballs dels equips de la Corporació provincial es concentren en la demarcació de l'Alcúdia de Crespins, especialment en la comarca de la Vall d'Albaida, en la xarxa de carreteres de la qual s'ha produït algun tall puntual del trànsit. Les vies es mantenen obertes encara que s'ha de circular amb especial precaució per la presència de neu en la CV-614, de Castelló de Rugat a Salem; la CV-615 d'Albaida a Castelló de Rugat; la CV-652, de Moixent a Fontanars del Alforins; la CV-654, de Fontanars dels Alforins a la CV-652; en la CV-657 de Fontanars dels Alforins a Beneixam; i la CV-794 de Bocairent a Alcoi, per la Serra de Mariola.

Precisament en aquest últim punt és on se centren els principals treballs, ja que és on s'ha produït una major concentració de neu, amb capes de fins a 5 centímetres d'espessor. Els equips treballen en la retirada de neu amb retroexcavadores i també s'ha mobilitzat un llevaneus procedent de Requena per a recolzar en els treballs de neteja i manteniment de les vies. Una altra de les tasques fonamentals és l'extensió de sal en la calçada per a rebaixar el punt de congelació de l'aigua, de manera que s'evite la formació de plaques de gel.

El dispositiu especial de la Corporació provincial inclou 200 tones de sal, 20 vehicles i un equip de 400 persones, incloent efectius de les brigades de Divalterra, uns mitjans que segons el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, es troben a la disposició dels ajuntaments “per a solucionar les incidències que es puguen produir en els diferents municipis afectats”. Per la seua banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha demanat precaució i cautela a la població davant una onada de fred les incidències de la qual es coordinaran a través del Dispositiu d'Actuacions de Vialitat Hivernal de l'Àrea de Carreteres.

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Arxivat a:

Destacats