Les biblioteques municipals actualitzen la seua imatge

Guardar

biblioteca
biblioteca

Les biblioteques municipals han renovat la seua senyalística per a facilitar i fer més senzill l'ús de les instal·lacions. La delegació d'Acció Cultural ha invertit 60.000 euros en aquesta renovació per al servici millor valorat per la ciutadania, segons l'infobaròmetre de setembre.

«Quan començaren al capdavant de les biblioteques municipals ens vam imposar un objectiu: transformar les biblioteques municipals, passar de cementeris de llibres a dinamitzadors culturals de barri», ha explicat la regidora d'Acció Cultural María Oliver. «Amb aquest objectiu, ajuntarem a les tècniques i tècnics de les nostres biblioteques amb la gent dels seus barris i amb especialistes d'altres ciutats en un procés col·lectiu de reflexió i creació que denominem FemBiblio. Això ens va permetre conéixer quines eren les necessitats de les nostres biblioteques i quines eren les polítiques a implementar per a donar un servei públic de qualitat, com per exemple les millores en la senyalística que permetran visibilitzar millor els recursos disponibles, així com identificar des de l'exterior els edificis que alberguen biblioteques».

La regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València va posar en marxa el projecte FemBiblio ara fa 2 anys per a conéixer quines eren les necessitats i inquietuds de les persones usuàries de biblioteques. Fembiblio ha sigut un projecte pioner per a treballar en un disseny i gestió col·lectiva de les biblioteques. El seu objectiu ha sigut conéixer les necessitats, inquietuds i suggeriments de les persones usuàries, que han detectat que és necessària una millor visibilització dels elements en els centres i en la localització d'aquests.

FemBibio va realitzar diverses sessions a la biblioteca Nova Al-Russafi de Russafa i a la biblioteca de Malilla durant 2016. Fruit de les reflexions entre tècnics, experts i persones usuàries s'han anat codissenyant els espais fins a convertir les biblioteques en un dels espais millor valorats per la ciutadania.

En aquesta legislatura s'ha produït un increment d'un 90% del pressupost per a activitats culturals en biblioteques, la qual cosa ha generat una àmplia oferta d'activitats que van des de contacontes infantils fins a clubs de lectura per a adults, passant per recitals de poesia o activitats de teatre.

Durant enguany, està prevista la inversió per a l'adequació i equipament de la biblioteca del barri de Russafa, que compta amb un pressupost de 30.000 €. També s'ha invertit 121.000 € en la renovació del mobiliari en totes les biblioteques. D'altra banda, en l'edició del DecidimVLC 2018, la ciutadania de la Malva-rosa va apostar per crear una biblioteca en el barri, per la qual cosa s'han consignat 17.699 € per a la redacció del projecte tècnic de la instal·lació.

Arxivat a:

Destacats