Les balconades de Russafa es vesteixen d'art amb 'A les balconades 2017'

Descobreix tota la programació d’aquest festival artístic en Russafa

Guardar

russafa-cultura-viva
russafa-cultura-viva

Russafa es vesteix de gala amb la setena edició de 'A les balconades'. Des de hui, 25 de maig, fins al pròxim 11 de juny, els carrers d'aquest barri valencià s'omplen d'art contemporani reivindicatiu, en el qual la creativitat i la part més social estaran presents al llarg d'aquestes setmanes.

I és que la temàtica d'aquest festival, impulsat per Russafa CulturaViva, un programa de desenvolupament comunitari intercultural, està proposada pels moviments socials a través de les seues campanyes, i està basada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 aprovada per l'ONU. D'aquesta manera, amb aquest esdeveniment cultural es pretén no solament donar visibilitat a aquestes propostes, i promoure la consciència crítica a través de l'art, sinó a més crear una cultura participativa, creant un punt de trobada entre l'art i la societat.

Així mateix, la imatge de 'A les balconades 2017' serà un molinet, que representarà al guia que ajudarà als visitants a moure's pels carrers d'aquest barri valencià, a través dels colors, la música o l'art que es respirarà en Russafa.

D'aquesta manera, si durant aquests dies visites el barri de Russafa, tindràs l'oportunitat de gaudir de les creacions artístiques, situades en les façanes i balconades del barri. Però a més, aquest especial esdeveniment també acollirà, en els espais públics, diverses activitats i tallers per a tots els públics, espectacles de dansa, exposicions, poesia, concerts o corals i teatre en les balconades, entre altres accions.

Més de 60 artistes i col·lectius han participat en 'A les balconades 2017'. I a València Extra, t'informem de tota la programació perquè no et perdes cap esdeveniment.

Dijous 25 de maig

20 h. Esdeveniment d'Inauguració al Parc Manuel Graner:- Instaŀ lació artística. Out of plau; de nius d'aus urbanes als arbres del parc. Elena Martí Manzanares i ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE VALÈNCIA.- Creació interactiva. Pau a Colòmbia. Creació Poètica BiblioCafe & Assemblea Veus De l'Extrem València, amb la participació del públic.-  Performance. Jo estic dins, el teu estàs fora. Grup LAPASSA.

21 h. Música en viu:

- El Russafari. Mescla de funky, Reggae, Jazz, Sota Cubà i Afrobeat, inspirats en el barri.

Divendres 26 de maig

18 h. Bicicletada: Reinvindicacions del Barri. Plataforma per Russafa.

20 h. Cercavila: (r)Evolucionario – Ecogènere. La Erreria Graham Bell House Of Bent.

Dissabte 27 de maig

18.30 h. Performance des del balcó: Helicópter de diners. Angela Savi i Associació Diners Positius.

19 h. Al Parc Manuel Graner:- Realització i decoració de molins de vent. Jarit Associació Civil- Berenar popular. Celebració Dia de la mare llatina Les heroinas de la Coronilla.-  Creació interactiva. Obrim Fronteres, Passatge Segur, partint de les siluetes del públic, de l'ombra projectada.- Taller de Aly Thioune-Professor dansa africana.-  Desfilada de Moda Intercultural.-  Actuació de Capoeira. Filhos d'Angola València.- Actuació de dansa. Tinkus Wapurys Tiataco VA USA.

Diumenge 28 de maig

D'11 h. a 20.30 h. Plaça de l'Ajuntament:- Dia del comerç just i el consum responsable. Ajuntament de València.

Dilluns 29 de maig

19 h. Centre Municipal de Joventut de Russafa:-  Assemblea veïnal NAUS de RIBES Russafa. Col·lectiu ciutadà Naus de Ribes debat per a reivin-dicar el manteniment del centre de dia del barri per a persones majors dependents.

Dijous 1 de juny

19 h. Parc Manuel Graner:- Quedada fotogràfica instagram. @Russafa Cultura Viva – Parc Manuel Graner.- Teatre al Balcó per als infants. De conte en conte. Taller d'arts escèniques.

Divendres 2 de juny

19:30 h. El món 26:-  Taller. Diner Positiu: Per què fa falta una reforma monetària?

21 h. El món 26:- Performance. Missa destemperada. Càmera Destemplada

Dissabte 3 de juny

13.30 h. Activitats al Mercat de Russafa.

Dilluns 5 de juny

A partir dels 19 h. Local "Plataforma per Russafa". C/Literat Azorín, 39:- Conferència. Gentrificació de barris multiculturals. Què ens pot aportar l'experiència d'altres barris europeus? Francisco Torres, Professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV amb la participació de Javier de Lucas, Catedràtic de Tall-sofia del Dret i Filosofia Política de la UV.-  Taula redona i presentació. Codi ètic de convivència de Russafa enfront del procés de gentrificació. Participació d'associacions i moviments socials.

Diumenge 11 de juny

"L'Illa Perduda de Russafa". Solar situat enfront de la Biblioteca Municipal de Russafa, al costat del mercat de Russafa.

13.00 h. Cloenda i lliura de Premis

A partir dels 14.00 h:-  Paella popular vegetariana.- Actuació. Grup Dansa Tremor Danse Company.- Música en viu. Grup valencià "L'horta en flama".

Arxivat a:

Destacats