Les antigues vies del tramvia del Cabanyal al descobert

Els vells raïls es poden veure en el carrer de la Reina del Cabanyal

Guardar

cabanyal
cabanyal

Mesos arrere ja s'anunciava, després de les obres de reurbanització i rehabilitació del barri del Cabanyal, l'aparició de les antigues vies del tramvia, així com d'històriques llambordes, que es van datar de finals del segle XIX. L'elevat cost, així com la dificultat que suposava la recuperació de les llambordes, va fer que les obres continuaren el seu curs. No obstant això, les vies del tramvia han corregut una altra sort.

I és que des de la Regidoria de Desenvolupament Urbà s'ha condicionat un tram de paviment del carrer de la Reina, on es pot observar, a través d'un cobriment de metacrilat, un tram dels antics raïls, que comunicaven el Cabanyal amb els diferents barris de la ciutat de València. Una xicoteta mostra del que va ser la primera urbanització en aquest barri mariner.

Un descobriment fortuït que, de seguida, va captar l'atenció d'arquitectes i urbanistes que van demanar el manteniment tant de les vies, com de les llambordes. El següent pas és atorgar-li el valor cultural que es mereix. En aquest sentit, des de la Societat Pla Cabanyal-Canyamelar ja estan considerant la possibilitat de reforçar aquest espai, col·locant una placa explicativa. Ara, el carrer de la Reina del Cabanyal conjumina, en un mateix espai, l'enrenou del dia a dia amb la història.

Destacats