Les activitats físiques dirigides a persones majors es reprenen en espais verds a l'aire lliure a l'octubre

Bernabé: “Volem que les nostres persones majors puguen fer exercici i volem fer-ho amb totes les garanties de seguretat i prevenció per a la seua salut”

Guardar

personas-mayores
personas-mayores

La regidora d'Envelliment Actiu, Pilar Bernabé, ha anunciat aquest dimecres que les activitats físiques dirigides a persones majors que fins ara tenien lloc als Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors (CMAPM) es reprendran en espais verds a l'aire lliure de la ciutat a partir dels pròxims dies 13, 14, 15 i 19 d'octubre. "Volem que les nostres persones majors tinguen la possibilitat de fer exercici i volem fer-ho amb totes les garanties en matèria de seguretat i prevenció per a la seua salut", ha destacat l'edil.

Bernabé ha recordat que "els programes d'activitats físiques organitzats per la Regidoria d'Envelliment Actiu es troben paralitzats des que es va decretar l'Estat d'Alarma per la COVID-19 i que va forçar el tancament dels 50 Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors a València".

Amb l'objectiu de reprendre aquest programa d'activitats físiques, la regidora Pilar Bernabé ha aclarit que "volem que les nostres persones majors tinguen la possibilitat de fer exercici i volem fer-ho amb totes les garanties en matèria de seguretat i prevenció per a la seua salut". Per aquesta raó, ha afegit, "reprendrem aquestes activitats a l'aire lliure en diferents parcs de la ciutat i en el passeig Marítim".

Bernabé ha assenyalat que els parcs on es duran a terme aquestes activitats seran els de l'Oest, el de Capçalera, el Central, el de Benicalap i, finalment, en diferents punts del Jardí del Túria. A més, també s'organitzaran activitats al passeig Marítim.

En concret, les classes comptaran amb grups reduïts de fins a deu persones majors. S'impartiran un dia a la setmana per grup i hora, i es reprendran amb les persones majors que assistien a les classes en els Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors abans que es tancaren.

L'equip de professionals que dirigirà les activitats físiques estarà format per les mateixes monitores i monitors que impartien les classes de manera habitual en els centres d'activitats.

Així, a les persones majors que participaran se'ls ha facilitat un grup, dia i hora en què es trobaran amb el monitor assignat a la porta del seu CMAPM corresponent i, aquest últim, informarà el grup sobre quines seran les activitats físiques que faran eixa jornada i en quin parc.

Amb aquesta iniciativa, i mitjançant la pràctica de les activitats físiques proposades, es pretén disminuir el risc de malalties que puguen patir les persones majors mitjançant exercicis que milloren l'equilibri i la postura corporal, alhora que faciliten la mobilitat articular. A més d'activar el sistema cardiovascular, aquestes activitats "també tenen com a objectiu millorar la capacitat d'atenció i la memòria de les persones majors mentre gaudisquen dels espais verds a l'aire lliure de la nostra ciutat".

Arxivat a:

Destacats