Las Naves organitzarà el programa d'esdeveniments i activitats de la Capital Verda Europea 2024 a València

L'1 de gener 2024 València es convertirà en la capital europea del medi ambient i el consistori ha atorgat una subvenció de 600.000 euros a la fundació d'innovació

Guardar

Las Naves
Las Naves

El pròxim 2024, València assumirà el repte de convertir-se en la Capital Verda Europea d'eixe any. Un nomenament que es va conéixer fa poc més d'un any i els preparatius del qual s'estan ultimant ara després que l'anterior govern del Rialto (format per Compromís i PSPV) li cedira el relleu d'aquesta organització a l'equip de PP i Vox que va arribar a l'alcaldia de la ciutat després de les eleccions de maig.

Així, l'actual consistori segueix avançant perquè el pròxim 1 de gener de 2024 estiga tot llest i València puga iniciar l'exercici com l'epicentre del medi ambient i la sostenibilitat a nivell europeu. Un d'eixos avanços s'ha produït a nivell econòmic amb la concessió d'una subvenció per valor de 600.000 euros al centre de Las Naves.

Precisament, serà la Fundació de la Comunitat Valenciana per a la Promoció Estratègica, el Desenvolupament i la Innovació Urbana —o més coneguda com Las Naves—, l'organisme que s'encarregue de crear i organitzar la programació d'activitats i esdeveniments que es duran a terme en la capital valenciana al llarg el seu "regnat" durant 2024.

La fuente de la plaza del Ayuntamiento de València se ilumina de verde con motivo de la designación de la ciudad como Capital Verde Europea 2024
La font de la plaça de l'Ajuntament de Val̀ncia s'il·lumina de verd amb motiu de la designación de la ciutat com a Capital Verda Europea 2024

En eixe sentit, els 600.000 euros concedits a Las Naves provenen de la Comissió Europea, ja que el reconeixement de capitalitat verda porta aparellat un premi econòmic de 600.000 euros que les ciutats guardonades han d'aplicar en les iniciatives i mesures per a millorar la seua sostenibilitat ambiental.

"Un projecte de ciutat, no de cap partit polític"

Las Naves s'integra així en una estructura organitzativa, que depén de l'àrea d'Alcaldia, denominada Direcció general de Capitalitat Verda Europea 2024 i que està adscrita a la Coordinació General d'Estratègies Urbanes i Agendes Sostenibles. La principal funció d'aquesta entitat és desenvolupar el programa i la seua estratègia de comunicació a escala local, comunitària i internacional.

Juan Carlos Caballero, portaveu del govern municipal, va reconéixer divendres passat en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local (JGL) que la Capitalitat Verda Europea és "un projecte de ciutat, no de cap partit polític" i que aquest "reconeix les polítiques de l'actual govern i també aquells que s'han fet a València des de fa anys".

 

 

 

Destacats