La zona verda de València s'estrenarà en Russafa

Mobilitat Sostenible presenta a les diferents entitats veïnals, socials i empresarials de Ruzafa el pla de la pròxima implantació de la Zona Verda d'estacionament en el barri

Guardar

Plano propuesta Russafa
Plano propuesta Russafa

Aquest dilluns 20 de desembre a la vesprada, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, acompanyat per tècnics del servei de Mobilitat Sostenible, ha presentat en un acte obert a les diferents entitats veïnals, socials i empresarials de Russafa, el pla de la pròxima implantació de la Zona Verda d'estacionament en el barri.

La petició d'implantació de l'estacionament de residents en el barri per part de les entitats veïnals es remunta als anys en què es van escometre les diferents fases de la reurbanització de Russafa, conclosa en 2014, i que van suposar una notable reducció de places d'estacionament deixant-les en les 1.897 places existents en l'actualitat.

"L'establiment de la zona d'estacionament residencial és una demanda constant de les entitats veïnals tant de Russafa com de l'entorn de la Plaça de Bous, que ve de molt lluny, i que van reiterar en reunions amb totes les entitats des de l'any 2017. Que no existira en una zona tan cèntrica de la ciutat feia de València una anomalia entre les capitals europees, que com moltes altres en breu deixarem arrere", ha apuntat Giuseppe Grezzi.

Ara, una vegada introduïda la possibilitat en l'actual Ordenança de Mobilitat i amb la nova gestora de l'ORA en funcionament, el servei de Mobilitat Sostenible ha encarregat l'estudi de la zona per a atendre aquesta demanda que compagina la protecció residencial de l'entorn més patrimonial del barri; la prioritat dels residents amb la possibilitat dels no residents d'estacionar per breus períodes en horari comercial; la zona blava en tot el carrer Russafa; i l'exclusivitat residencial nocturna a l'interior, mantenint la rotació en el perímetre, afavorint el descans en una zona sensible a les molèsties del soroll.

En línies generals, l'estacionament en Zona Blava, amb una oferta de 520 places d'ús lliure, s'establirà en el perímetre del barri i en la seua artèria comercial principal (el carrer Russafa), facilitant l'ús rotacional. A excepció d'aquesta última via, l'estacionament de Zona Verda exclusiu residencial (334 places) s'establirà entre els carrers Cadis i Pintor Salvador Abril (totes dues incloses) i Centelles i Matías Perelló (només en les seues voreres nord) i Regne de València. A més d'aquesta zona, també serà Zona Verda l'estacionament del Carrer General Sant Martí i el Carrer Alacant.

A més de la zona exclusiva residencial, s'establirà una àmplia oferta de Zona Taronja, en la qual els residents podran establir lliurement i amb exclusivitat en horari nocturn, podent utilitzar-la mitjançant ORA la resta d'usuaris en horari comercial. Aquesta estarà emplaçada als carrers Dénia, Sueca, Puerto Rico, Buenos Aires, Literat Azorín, Pere III, Dr. Sumsi, Luis de Santángel o Duc de Calàbria. De la mateixa manera, també s'establirà als carrers Alcoi, Castelló i Sogorb, atenent la petició dels veïns de l'entorn de la Plaça de Bous de prioritzar l'estacionament residencial en aquest entorn d'especial valor patrimonial. Així doncs, l'oferta d'estacionament no exclusivament residencial durant el dia seria de 1.563 places, passant a 520, situades en la perifèria del barri en horari nocturn, la qual cosa contribuirà a facilitar el descans dels veïns i la reducció del soroll nocturn.

La posada en marxa d'aquesta solució, encara es dilatarà uns mesos, durant els quals els residents podran registrar-se com a usuaris. El cost anual establit per a l'ús residencial de les zones Verda i Taronja és de 86'20 € a l'any, mentre els visitants podran estacionar en les zones blava i taronja per 1 euro i 2'10 euros respectivament la primera hora.

Arxivat a:

Destacats