La UV ofereix 216 de places de PDI que "promociona acreditats, elimina interinitats i duplica llocs per a associats"

El Consell de la Universitat ha aprovat l'oferta pública d'ús del professorat

Guardar

universitat_valencia
universitat_valencia

El Consell de Govern de la Universitat de València (UV) ha aprovat aquest dimarts l'oferta pública d'ús del professorat per a l'any 2019, que contempla 216 places.

La rectora de la institució, Mavi Mestre, ha assenyalat que l'oferta aprovada posseeix "unes característiques molt singulars", ja que garanteix la promoció a càtedres i titularitats tot el professorat acreditat, elimina les interinitats i duplica les places per a l'estabilització del professorat associat. El punt ha sigut presentat pel vicerector de Professorat, Ernest Cano.

En paraules de la rectora, el professorat va resultar "molt perjudicat", des de 2011, per les polítiques de contenció de la despesa concretades en la taxa de reposició, que han impedit que la universitat "haja pogut portar una política autònoma de gestió de les seues plantilles de professorat, limitant la promoció dels professors acreditats a les diferents figures contractuals, generant una important bossa de companys que han vist retardades durant molt de temps les seues promocions i incrementant la temporalitat en obligar a generar contractes de professorat interí".

L'oferta aprovada ara es concreta en 216 places, que permetran, d'una banda, fer desaparéixer la bossa d'acreditats a càtedres i titularitats d'universitat, "perquè garanteix la promoció a tot el professorat contractat doctor acreditat fins a 31 de desembre de 2018".

També s'aconsegueix, "per primera vegada en molts anys", que no hi haja figures interines, ja que es garanteix l'estabilització de tot el professorat contractat doctor interí i també de tot el professorat ajudant doctor que finalitze el seu contracte abans del 30 de setembre de 2020. A l'estabilització es dedica més de la meitat de les places de l'oferta, recalquen des de la UV.

16 PLACES PER A ASSOCIATS ACREDITATS

Un altre aspecte és la inclusió de 16 places per a l'estabilització del professorat associat acreditat (el doble de l'oferta de l'any anterior), ampliant a contractat doctor el tipus d'acreditació que pot tindre el professor associat per a acollir-se a aquest pla i reduint l'antiguitat exigida a 10 anys.

Finalment, incorpora les places de titulars i càtedres necessàries per al compliment de la sentència que anul·la la convocatòria de 2012. I dota de 16 places de titulars i contractat doctor per a les àrees amb necessitats urgents per raons d'envelliment o dèficit excessiu.

"Aquesta reversió parcial de la difícil situació viscuda aquests anys ha sigut possible solo gràcies a la responsabilitat, generositat i amplitud de mires del professorat i els representants sindicals que han confiat que el diàleg i la negociació era el millor mitjà per a aconseguir l'objectiu ara aconseguit. I per això els agraïsc molt sincerament la seua impagable col·laboració en aquest procés", ha asseverat Mestre.

Com a conclusió, la rectora ha reconegut que queda molt per fer "en termes de lluita contra l'envelliment de plantilles, reducció de la temporalitat, millora de les condicions del professorat associat i ajudant doctor, entre altres qüestions". "Però estic segura que, amb els mateixos principis, aconseguirem millores significatives com la que representa l'oferta pública d'ocupació aprovada pel Consell de Govern", ha conclòs.

Destacats