La UPV s'alça com a millor universitat politècnica d'Espanya en el rànquing de Xangai

Guardar

UPV
UPV

El rànquing de Xangai inclou per 16é any consecutiu a la Universitat Politècnica de València (UPV) en l'"elit internacional" i la situa com l'única politècnica del país entre les 500 millors universitats del món.

L'Academic Rànquing of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Xangai i considerat internacionalment com l'indicador d'universitats "més prestigiós del món per l'objectivitat de la seua metodologia", reconeix així a la UPV com la millor politècnica d'Espanya, ha indicat la institució universitària en un comunicat.

En els seus resultats, ARWU, a més, ascendeix a la institució dirigida per Francisco Mora al rang 301-400, aconseguint d'aquesta manera un avanç significatiu respecte a l'edició de l'any anterior (401-500) -motivat, "en bona part, per l'elevat nombre de científics altament citats entre els seus docents", ha explicat.

El podi, en aquest àmbit, el completen la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), situada en el rang 501-600, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que figura en el 701-800.

6a MILLOR UNIVERSITAT ESPANYOLA

Creat en 2003, ARWU inclou per 16a vegada consecutiva a la UPV en l'elit universitària internacional i la situa, a més, com a 6a millor universitat d'Espanya, empatada amb l'Autònoma de Madrid, la Pompeu Fabra i la Universitat del País Basc.

En aquest sentit, la UPV aconsegueix també millorar la seua posició respecte a l'edició de 2019, en la qual ARWU la classificava en huité lloc.

Al costat d'ARWU 2020, també els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen el nivell docent de la UPV. El mes de juny passat, la institució va aconseguir la seua segona millor marca històrica en el QS World University Rànquings (326a del món), sent, així mateix, reconeguda també com a millor universitat de la Comunitat Valenciana.

Abans, al març, la revista Times Higher Education (THE) va incloure a la UPV entre les 200 universitats amb major impacte social i econòmic del món, com a número u de les politècniques espanyoles en eixe àmbit, i top 100 en fins a 6 dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'ONU, destacant, especialment, en producció i consum responsable (16a a nivell global).

Destacats