La Universitat Popular rep el reconeixement de Creu Roja València per la seua implicació en projectes interculturals

La regidora Isabel Lozano ha subratllat la implicació de la Universitat Popular en els projectes i iniciatives socials dels més de 30 barris i pobles en els quals compta amb centres i activitats

Guardar

Isabel Lozano, regidora delegada de Serveis Socials de l'Ajuntament de València
Isabel Lozano, regidora delegada de Serveis Socials de l'Ajuntament de València

La Universitat Popular de València ha rebut un reconeixement de Creu Roja València en el marc del V festival de música i dansa #GeneramosIgualdad pel seu compromís, implicació i la participació dels seus centres en el projecte "Redes Interculturales" d'esta organització. El projecte ha comptat amb el finançament de l'Ajuntament de València i la participació de tres centres de la Universitat Popular, dependents de la regidoria de Serveis Socials.

La regidora de Servicis Socials i presidenta de la Universitat Popular, Isabel Lozano, ha recollit el reconeixement en el tancament del festival davant les prop de 500 persones reunides a la sala d'actes de les Escoles de San José, que ha comptat amb l'actuació de 16 nacionalitats diferents, entre elles el grup de Balls de saló del centre Algirós de la Universitat Popular de València.

En la seua intervenció, Lozano ha assenyalat que "la desigualtat només pot combatre's amb èxit des de la col·laboració i els projectes compartits. No és possible afrontar els reptes socials des de l'individualisme i la segregació. Millorar la vida de les persones és un repte i una responsabilitat col·lectiva". La regidora ha agraït a Creu Roja el reconeixement atorgat a la Universitat Popular i ha destacat que UP València col·labora estretament amb Creu Roja i participa en el seu programa Intercultural com a entitat arrelada en els barris de la ciutat, ja que compta amb més de 30 centres i treballa des de la proximitat a la ciutadania. "Participar en projectes com l'Intercultural de Creu Roja", ha afegit la regidora, "permet a UP València obrir portes al coneixement d'altres cultures i facilitar la convivència a la nostra ciutat". La Universitat Popular col·labora estretament amb nombroses organitzacions socials i institucions culturals a través de l'impuls, acolliment i implicació en projectes amb objectius socials i de participació ciutadana.

El V Festival Intercultural de dansa i música "Generem Igualtat" està organitzat per Creu Roja València com a colofó a un programa de tallers, formacions i activitats de caràcter intercultural que s'han desenvolupat al llarg del curs, entre altres, en els centres UP d'Algirós, Russafa i Palauet d'Aiora. En la pròxima edició s'incorporarà el centre UP Malva-rosa.

Les activitats celebrades en aquests centres han estat centrades en la gastronomia i el ball com a mitjà per a facilitar el coneixement d'altres cultures així com el teixit de xarxes de suport i convivència i impulsar la inclusió social de la població migrant a través de les associacions interculturals. L'objectiu és fomentar un model d'inclusió social a partir d'una ciutadania corresponsable, activa i intercultural que promoga valors, actituds i comportaments de respecte, tolerància i convivència amb totes les cultures.
En la seua V edició este festival solidari ha estat dedicat a l'atenció a la salut mental i la interculturalitat i en ell han participat més de 20 organitzacions interculturals de 16 nacionalitats entre elles Algèria, Nigèria, República Dominicana, Colòmbia, Mèxic, Veneçuela, la Xina, Xile, Bolívia, el Perú, Rússia, Hondures, l'Equador, Costa Rica, Filipines, Paraguai i Espanya, amb actuacions i una exposició de taules informatives.

El curs 2021/22 la Universitat Popular ofereix en la seua xarxa de més 30 centres una programació de 39 activitats de cicle llarg que se sumaran pròximament a l'oferta d'activitats de curta duració del seu programa "Coordenadas". A més, la Universitat Popular és una de les majors agents culturals de la ciutat amb la gestió de més de 50.000 assistències per curs a recursos culturals pròxims com a museus, teatres, conferències, cinema i altres activitats culturals. S'ha convertit en una de les institucions que més persones mobilitza des dels barris cap als recursos culturals de la ciutat.

 

 

Destacats