La Unitat d'Assajos Clínics de l'Hospital Clínic-INCLIVA va realitzar 26 assajos amb medicaments oncològics en 2016

La unitat s’ha convertit en un referent internacional que col·labora amb els principals hospitals del món. A més, més de 500 pacients han participat en estos assajos clínics oncològics, on es prova per primera vegada en humans l’eficàcia d’un medicament

Guardar

Hospitalclinicovalencia
Hospitalclinicovalencia

La Unitat d'Assajos Clínic en Fase I de l'Institut de Recerca de l'Hospital Clínic -INCLIVA va gestionar en 2016 un total de 26 assajos en medicaments oncològics. Es tracta d'una unitat on es realitzen assajos clínics que proven l'eficàcia d'un medicament oncològic per primera vegada en humans, també coneguts com a "First in human".

És una de les quatre que existeixen a Espanya (Vall d'Hebron de Barcelona i els hospitals Dotze d'Octubre i Sanchinarro de Madrid), l'única a la Comunitat Valenciana i s'ha convertit en un referent internacional en col·laborar activament amb els millors hospitals del món en el tractament contra el càncer, com l'Hospital General de Massachussets, a Boston, MD Anderson de Houston, l'Hospital Valld'Hebron, a Barcelona, o la Universitat de Colorit, a més d'amb companyies capdavanteres farmacèutiques de biotecnologia.

La Unitat d'Assajos Oncològics Fase I està dirigida per Andrés Cervantes, cap de servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València, catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de València i director de la línia de recerca oncològica de la Fundació INCLIVA.

En els dos últims anys ha vist incrementar la seua activitat en un cent per cent. En 2012 hi havia en curs 13 assajos clínics, una xifra que ha anat creixent fins a aconseguir els 24 en 2014 i els 26 en 2016.

Al voltant de 40 pacients participen cada any en algun d'estos assajos en la Unitat. Fins al moment han participat ja més de 500 pacients des que començara a funcionar la unitat, l'existència de la qual permet que els pacients tinguen accés a fàrmacs i tractaments nous en l'àmbit mundial.

Els assajos clínics oncològics realitzats en l'Hospital Clínic i INCLIVA han permés estalviar al Sistema Nacional de Salut una quantitat considerable de recursos mitjançant el patrocini d'empreses farmacèutiques que aporten els fàrmacs utilitzats en el tractament d'estos pacients. Des del 2008, els estalvis per al sistema en adquisició de medicaments representen 20,5 milions d'euros i, solament en 2016, s'han superat els 3 milions d'euros.

Arxivat a:

Destacats