La ubicació de les paelles universitàries, en l'aire

L’Ajuntament de Moncada ha desestimat la petició i l’empresa organitzadora busca un nou espai per al macroevent del 12 d’abril

Guardar

paellas universitarias
paellas universitarias

Queden només sis dies però encara no se sap on seran les Paelles Universitàries de València de 2019, una de les macrofestes més esperades pels estudiants de les universitats valencianes que reuneix milers d'ells i a artistes nacionals i internacionals. Encara que semblava que Moncada tornaria a ser la ubicació, finalment no ho serà el pròxim 12 d'abril.

Així ho va anunciar ahir el consistori de la localitat en un comunicat, en el qual explica que l'empresa va sol·licitar l'autorització per a celebrar l'esdeveniment el 12 de març, ja que la proposta era fer-ho en una parcel·la privada al costat del cementeri però que necessita el vistiplau de l'ajuntament. No obstant això, els tècnics municipals i la Junta de Govern Local ja van desestimar la seua petició l'endemà passat, el 14 de març, i ho van notificar.

Segons recull Levante-EMV, l'empresa organitzadora ha recorregut aquesta decisió perquè compleix "tota la legalitat vigent i no existeixen motius per a impedir la seua celebració", ja que dupliquen i tripliquen els requisits que exigeixen les normatives. En aquest sentit, i per la magnitud de l'esdeveniment, ha afirmat que el mateix dia 12 de març, just un mes abans que se celebre, també van entregar la documentació en altres municipis, encara que no han obtingut resposta i continuen amb l'objectiu de seguir a Moncada.

El mateix diari indica que el problema està que no hi ha temps perquè l'Ajuntament de Moncada done una resposta, per la qual cosa la direcció de l'esdeveniment ha d'estudiar tots els plans alternatius aquest cap de setmana i prendre una decisió. "El dilluns han de començar els treballs de muntatge perquè requereix dels seus dies i les paelles són divendres que ve", ha manifestat l'empresa. De moment, en els seus canals oficials de comunicació indiquen que la ubicació és "secreta".

Les Paelles Universitàries de València es presenten com la festa universitària més gran d'Europa, ja que, a més de la gran quantitat d'estudiants que acull, que normalment acudeixen juntament amb els seus companys de classe vestint samarretes personalitzades en referència a la carrera que estudien, també s'omple de música. Enguany, en concret, els valencians Bombai, Maikel Delacalle, Lola Índigo, Rels B, Brian Van Andel i Chelina Manuhutu seran alguns dels artistes que actuen.

Destacats